Křupaví červíci se solí a chilli

Ne, neděláme si legraci.
Před pár týdny se nám dostala do ruky tahle novinka a zaujala nás natolik, že jsme se ji rozhodli podpořit a máte ji možnost ochutnat i vy.
 
Zažij něco nového
Jedlý hmyz je běžnou součástí jídelníčku naprosté většiny světa. Včetně například Japonska nebo  Mexika. Pojídání hmyzu se říká entomofágie. A dostává se i na evropské talíře. Stačí jen, aby hmyz lidé ochutnali a zjistili, že je to opravdu dobrota. Vždyť je to blízký příbuzný třeba takových lahůdek, jako je humr či krevety.
 
Jedlý hmyz je neskutečně zdravý
Jedlý hmyz představuje dokonalý zdroj živočišných bílkovin. Má jich v sobě hned třikrát tolik, než třeba hovězí steak. Najdeš v něm převážně zdravý nenasycený tuk. A neobsahuje přitom žádné sacharidy. Bonus navíc je nálož vápníku, železa a zinku.
Perfektní, když tě večer přepadne na něco chuť. I když si hlídáš váhu.
Jsi v tréninku? Nejspíš už ti sladké proteinové tyčinky lezou ušima. Vyměň je za červí křupky doladěné jen troškou soli a chilli.
Chov hmyzu se, na rozdíl od velkých zvířat, obejde bez užívání antibiotik.
Červy před zpracováním povaříme. Zničí se přitom případné nežádoucí bakterie a viry. Přínosné živiny ale zůstávají.
 
Ochutnej !
Stačí jedno sousto a zjistíš, že tahle pecka už v tvém jídelníčku nesmí chybět. Bav se s přáteli. Testuj. Sázej se. Zkoušej nové možnosti. Zatím je to něco extra. Tak buď i ty.
Červí křupky nemusíš jíst jen tak. I když k pivu nebo vínu jsou nejlepší. Ozvláštni s nimi i svůj oběd nebo večeři pro kamarády. Rozdrť je a nasyp na rizoto, špagety nebo třeba pizzu. Experimentuj. Hledej recepty z hmyzu. Křupky však přidávej až nakonec a už nevař.

sacek_obal_solo

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.