České Ghíčko GHÍTELA mandle s kávou 230g
Popis
Složení: mandle 68%, med, ghí-máselný tuk 15%, kávová zrna, vanilka
Přepuštěné máslo (někdy nesprávně přečištěné máslo) je bezvodý tuk získaný z másla. Jedná se o tradiční úpravu másla, kterou používala i česká autorka kuchařek M. D. Rettigová.
Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.
Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…
Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdraví prospěšný tuk.
Hmotnost | 0.53 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 2621,9 kJ/631,9 kcal |
Tuky | 53,6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 13,8 g |
Bílkoviny | 17,2 g |
Sacharidy | 17,7 g |
- z toho cukry | 14,6 g |
Vláknina | 8,2 g |
Sůl | 0,3 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.