Koldokol Šípák a rakytníci dětská ovocná pochoutka BIO 150g

Neohodnoceno
 
Tip
 

 

Ovocnou pomazánku se 100% podílem ovocné složky vyrábíme z pyré šípku a šťávy rakytníku, doslazujeme pouze koncentrovanou jablečnou šťávou.

Kombinace chutí šípku a rakytníku je jemná, voňavá a dětem opravdu chutná.

Dostupnost Skladem
Cena 47,80 Kč / ks bez DPH
55 Kč / ks    
Kategorie Dětské ovocné pomazánky
 

20190821_190432_0000

Podíl ovocné složky: 100 %

V každé sklenici: 73,5 g ovoce

Želírující látka: pektin

Složení: přírodní sladidlo* (jablečný koncentrát), šípková dřeň* 37 %, rakytníková šťáva* 12 %, pektin  *produkt ekologického zemědělství

100 g výrobku obsahuje 49 g ovoce

Hmotnost obsahu: 150 g

10_1

Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.

Výroba džemu:

Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními

želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat vzniklou pěnu, bublinky vzduchu v ní obsažené totiž mohou poškodit vzhled a trvanlivost zavařeniny.

Kvalita džemu:

Kvalita džemu je zpravidla dána kvalitou a podílem ovocné složky. U některých průmyslově vyráběných džemů je z důvodů cenových tlaků podíl cukru daleko vyšší než podíl ovocné složky. Někteří výrobci u džemů deklarovaných jako jahodové či borůvkové nahrazují originální ovoce levnějšími jablky a do výrobku přidávají dochucovadla.

Džem obsahuje minimálně 35 % ovoce. Jestliže je ve směsi 45 % ovoce, je označován jako džem výběrový nebo džem extra.

Hmotnost 0.25 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 712 kJ / 170 kcal
Tuky 0,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Bílkoviny 0,4 g
Sacharidy 40,0 g
- z toho cukry 38,8 g
Vláknina
Sůl 0,1 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.