České Ghíčko Ghítela arašídová 230 g

Neohodnoceno
 
 

Arašídová pomazánka s ghí, medem, kakaem a vanilkou.  

Všechny ingredince v BIO kvalitě

Dostupnost Skladem
Cena 155,70 Kč bez DPH
179 Kč / ks    
Kategorie Ghí
 

20190821_190432_0000

Složení: BIO arašídy* 47%, BIO med*, BIO ghí-máselný tuk* 25%, BIO kakao*, vanilka
produkt ekologického zemdělství

10_1

Přepuštěné máslo (někdy nesprávně přečištěné máslo) je bezvodý tuk získaný z másla. Jedná se o tradiční úpravu másla, kterou používala i česká autorka kuchařek M. D. Rettigová.

Známou formou přepuštěného másla je tradiční jihoasijská forma ghí, vyráběna z buvolího či kravského mléka.
Výroba a použití:
Připravuje se pomalým přepouštěním (rozehříváním v nádobě ve vroucí vodní lázni) másla, kdy se z něj odstraňuje voda a ostatní příměsi, až zbyde čirý tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200–250 °C) než původní máslo (150–180 °C). Používá se na smažení nebo pečení, kde je kromě nižšího rizika přepalování výhodou i jeho slabě nasládlá, jemně oříšková chuť a vůně.
Trvanlivost správně připraveného produktu uchovávaného v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě je v řádu měsíců.
 


Hmotnost 0.4 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural
Produt obsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2044,3 kJ/489 kcal
Tuky 49,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 20,7 g
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 29,5 g
- z toho cukry 21 g
Vláknina 4,3 g
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.