České Ghíčko GHÍTELA mandle s kávou 230g

Neohodnoceno
 
To musíš zkusit!
 

 

Ghítely® dostaly nové kabátky a taky dva nové parťáky. Jedním z nich je MANKA, neboli Ghítela® mandle s kávou.
Základ tvoří mandle, přidali jsme drcená, čerstvě pražená kávová zrna. Potom opět med, ghíčko pro krémovou konzistenci a vanilku pro vůni.


Tato Ghítela® je jediná KŘUPAVÁ.

Dostupnost Skladem
Cena 155,70 Kč / ks bez DPH
179 Kč / ks    
Kategorie Ghí
 

20190821_190432_0000

Složení: mandle 68%, med, ghí-máselný tuk 15%, kávová zrna, vanilka

 

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.

Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…

Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdraví prospěšný tuk.

Hmotnost 0.4 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural
Produt obsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2621,9 kJ/631,9 kcal
Tuky 53,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 13,8 g
Bílkoviny 17,2 g
Sacharidy 17,7 g
- z toho cukry 14,6 g
Vláknina 8,2 g
Sůl 0,3 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.