Mořské řasy 20g
Popis
Složení: mořské řasy (Laminaria japonica - mořská kapusta)
Skladování: V temnu a suchu.
Balení: 20 g
Mořské řasy je souhrnné označení pro zelené řasy, chaluhy a ruduchy, které žijí ve slané vodě - mořích a oceánech. V posledních letech jsou čím dál výrazněji využívány v přírodním a ekologickém zemědělství.
Využití:
Využívají se jako potraviny a to jak v přírodní podobě, tak jako surovina. Především hnědé řasy slouží k výrobě alginátu. Ten se využívá zejména v cukrářství, uplatnění má podobné jako želatina. Používá se i na jednoduchá jídla jako například suši.
Mořské řasy obsahují oproti sladkovodním odlišné látky, případně vyšší koncentrace látek, které mají široké uplatnění v rostlinné výrobě. Tyto látky lze využívat jako hnojiva, stimulátory, půdní kondicionéry a podpůrné prostředky. Využívány bývají mimo jiné Ascophyllum nodosum (obsahuje přes 80 minerálních látek), Sargassum (kyselina alginová, cytokininy) a Laminaria (polysacharid laminarin).
Historie:
Nejstarší zmínky o výrobě hnojiv z mořských řas pocházejí ze 16. století z Anglie. Následně (a v průběhu 17. století) se přidaly Francie, Japonsko a Kanada. Později (vzhledem k nákladům na dopravu) byl čerstvý materiál nahrazen řasami zpracovanými do práškové a kapalné podoby.
Hmotnost | 0.045 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 22,6 kJ/ 5,4 kcal |
Tuky | 0,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Bílkoviny | 0,9 g |
Sacharidy | 0,0 g |
- z toho cukry | 0,0 g |
Vláknina | 0,0 g |
Sůl | 0,02 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.