NUTSMAN Mandle v čokoládě s kakaem

Neohodnoceno
 
 

Lahodné mandle v polevě z hořké čokolády, obalené v kakau. Neodoláte!

  • tradiční chuť mandlí v kombinaci s hořkou čokoládou a kakaa
  • pro všechny milovníky sladkého
Cena od 51 Kč bez DPH
od 59 Kč / ks
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 59 Kč / ks
51 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 99 Kč / ks
86 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 169 Kč / ks
147 Kč bez DPH
   
 

Složení:

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 68 ± 3 % - cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku), mléčný tuk, emulgátory: lecitiny
a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma, sušené mléko,

JÁDRA MANDLÍ PRAŽENÁ 30 ± 3 %,

KAKAOVÝ PRÁŠEK SE SNÍŽENÝM OBSAHEM TUKU 2 %. V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Emulgátor - E 322 - lecitiny, Emulgátor - E 476 – polyglycerolpolyricinoleát.

 

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě 2-20°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.  

Alergeny: Výrobek může obsahovat obiloviny obsahující lepek, arašídů, sójových bobů, suchých skořápkových plodů, sezamu a výrobky z nich.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

O mandlích

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Rozlišujeme dva druhy mandlí. Hořké mandle a sladké. Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ v čokoládě
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2394 kJ / 576 kcal
Tuky 39 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 14 g
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 42 g
- z toho cukry 35 g
Vláknina 8,4 g
Sůl - g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: