Rýže risotto 500g

Neohodnoceno
 
 


Rýže risotto -  nejvhodnější rýže na přípravu pravého italského risotta.

Dostupnost Skladem
Cena 26,70 Kč bez DPH
30,70 Kč / ks    
Kategorie Obiloviny
 

20190821_190432_0000

Složení: 
rýže risotto

Balení: 500 g

10_1

Rýže

Původ má v tropických oblastech Afriky, Asie a Austrálie. Celkově rýže pokrývá asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace.

Obilky rýže poskytují jednu z nejdůležitějších potravin na světě. A to především druh rýže setá, v menší míře pak druh rýže africká. Rýže neobsahuje lepek a je vhodná pro diabetiky. Obilky se používají buď neloupané, nebo loupané, případně se z nich mletím připravuje rýžová mouka. Rýžové otruby jsou používány ke snížení rizika rakoviny tlustého střeva.

Druhy rýže:

- přírodní / natural – obilky světle hnědé barvy

- bílá – s obilkami, jež mohou být dlouhozrnné nebo krátkozrnné

- arborio – kulatozrnná rýže, vhodná do italského rizota

- basmati – používá se v indické kuchyni

- jasmínová – voňavá, používá se v čínské kuchyni

- lepkavá černá, lepkavá bílá – používá se do nákypů, součást kuchyně dálného východu

Využití:

Hlavní využití rýže je coby potraviny – jako součást pokrmů (se zeleninou, masem, omáčkami), jako příloha, v některých receptech (rýžový nákyp, rýžový puding, rýžové nudle, suši) hraje hlavní roli.

Rýži lze nechávat kvasit a vyrábět z ní alkoholické nápoje (rýžové pivo a víno a z nich odvozené destiláty).


Rýže risotto

Tyto rýže se pěstují v Itálii, mají perličkovitý, baculatý tvar. Protože vstřebávají hodně vody, vytváří po uvaření krémovitou hmotu.

Využití:

Je to nejvhodnější rýže pro přípravu pravého italského rissota.

Hmotnost 0.5 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1498 kJ /359 kcal
Tuky 0,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 6,0 g
Sacharidy 79,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina 3,0 g
Sůl 0,0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.