NUTSMAN Kešu oříšky W320, sůl a chilli

7 hodnocení
 
Novinka
 

  

Pokud jsme milovníky kešu a něčeho trošku pikantnějšího, tak ochutnejte velmi zajímavou variantu kešu oříšků se solí a chilli.

Rozhodně vás nenechají chladnými!!

 

 

Cena od 205,20 Kč / ks bez DPH
od 236 Kč / ks
Kategorie Ořechy a oříšky
Zvolte variantu
Množství: 500 g Objednáno 236 Kč / ks
205,20 Kč bez DPH
Množství: 1000 g (2 x balení po 500g) Objednáno 454 Kč / 1000 g
394,80 Kč bez DPH
 

20190821_190432_0000     

 

Složení: Kešu oříšky 97,3%, sůl 1,6%, bramborový škrob 0,5%, chilli 0,6%

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3let.

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

AlergenyVýrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Vietnam 

 

 10_1

Kešu oříšky

Jedná se o plody Ledvinovníku západního. Ledvinovník západní pochází ze severovýchodní Brazílie. Tento „ovocný“ strom je rozšířen celosvětově v suchých tropických oblastech. Pěstuje se na plantážích nebo extenzivně v agrolesnických systémech.

Produkce ve světě

V roce 2016 činila světová produkce 4,9 milionů tun. Zemí s nejvyšší produkcí kešu oříšků byl Vietnam, který se na světové produkci podílel 24,9 %. Africké státy se na celkovém množství podílely přibližně 51,6 %.

Výhody a vliv kešu oříšků na zdraví

1. Kešu obsahuje hořčík, který zlepšuje spánek a zpomaluje stárnutí buněk

Údajně každý třetí Čech trpí nedostatkem hořčíku (magnesium), přičemž jeho hlavní funkcí je aktivovat více než 300 enzymů, jež regulují nejdůležitější metabolické procesy. Mezi nejdůležitější procesy patří převod jídla na energii nebo tvorba bílkovin z aminokyselin. Hořčík také pomáhá zpomalit stárnutí buněk v těle a zlepšovat kvalitu spánku. Nedostatek hořčíku se může projevovat zvýšenou únavou, ale i nespavostí, svalovými křečemi a zhoršenou funkcí centrálního nervového systému.

2. Kešu jsou dobrým zdrojem bílkoviny – proteinu

Stejně jako další ořechy, i kešu jsou skvělým zdrojem proteinu, který je základním stavebním kamenem lidského organismu. Skládá se z aminokyselin a je nepostradatelnou látkou při nabírání svalové hmoty, pro zkrácení doby regenerace a zvyšování výkonnosti při fyzické aktivitě. Zároveň je důležitý pro výživu šlach, kůže a kostí, hraje stěžejní roli při spalování tuků a snižování nadváhy.

I když jiné ořechy obsahují i více proteinu, kešu patří k těm nutričně nejvyváženějším. Na 100g kešu připadá kolem 17 g proteinu.

3. Obsahují zdravé tuky

Kromě vitamínů, minerálů a proteinů, kešu obsahuje také tuk. Ale pokud porovnáme obsah tuku s jinými ořechy, jedná se stále o nízký obsah tuku. Přibližně 82 % jsou nenasycené mastné kyseliny, které patří k těm “dobrým” tukům. Navíc, 66 % z těchto nenasycených mastných kyselin jsou mononenasycené tuky zdravé pro srdce. Ty se také doporučují pro lidi s diabetem, jelikož studie prokázaly, že mohou přispět ke snížení vysoké hladiny triglyceridů. Látky obsažené v kešu také pomáhají s bojem proti „špatnému” LDL cholesterolu a zlepšit ,,dobrý“ HDL cholesterol. Oříšky totiž obsahují sloučeniny fytosterolů, které stabilizují buňky a zabraňují vstřebávání „špatnému” cholesterolu.

4. Jsou skvělým zdrojem vitamínu K, který je důležitý pro kosti

1/4 šálku kešu poskytuje více než 12 % doporučené denní dávky vitamínu K, obsahuje také vápník a draslík. Tyto významné látky udržují kosti ve formě, zajišťují jejich dostatečnou mineralizaci a chrání je před zlomeninami či osteoporózou.

5. Mají vysoký obsah vitamínů a minerálů

Kešu ořechy jsou bohaté na vitamíny, jako je například draslík, vitamíny E a B-6 či kyselina listová. Tyto vitamíny pomáhají například v boji proti srdečním onemocněním.

Všichni jsme slyšeli, že mrkev má v sobě látky, které jsou dobré pro naše oči, ale věděli jste, že kešu také? Kešu ořechy obsahují vysoké hladiny luteinu a zeaxantinu, které působí jako antioxidanty. Když se tyto antioxidační sloučeniny konzumují denně, mohou chránit oči před poškozením, které by mohlo v důsledku stárnutí vést k oslepnutí.

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produt obsahuje tyto alergeny 8. Skořápkové plody
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 591 kcal / 2456 kJ
Tuky 47 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 9,2 g
Bílkoviny 18,8 g
Sacharidy 33 g
- z toho cukry 5 g
Vláknina 4,3 g
Sůl 1,6 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.