NUTSMAN Mandle pražené solené neloupané

5 hodnocení
 
 

Super bašta!

Patří na každou párty!

Dříve jsme je mohli najít snad v každé trochu lepší restauraci jako pochoutku k vínu i pivu. Dnes je můžete koupit balené a nemusíte se trápit s jejich přípravou.

 

Cena od 150,40 Kč bez DPH
od 173 Kč / ks
Kategorie Ořechy a oříšky
Zvolte variantu
Množství: 500 g Skladem 173 Kč / ks
150,40 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 324 Kč / ks
281,70 Kč bez DPH
   
Množství: 3 kg (3 x balení po 1000 g) Skladem 932 Kč / ks
810,40 Kč bez DPH
   
 

 20190821_190432_0000


Složení: Jádra mandlí 98%, sůl 1,5%, bramborový škrob 0,5%

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3let.Doporučujeme přebrat.

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Skořápkové plody. Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: USA

 

 10_1

Mandle

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Účinky mandlí na zdraví

- podporují trávení

- Zlepšují pravidelné vyprazdňování

- Eliminují rapidně změny glykemického indexu

- Prevence před Diabetes

- Normalizují hladinu cukru v krvi

- Odstraňují z těla “špatný” tuk – čistí cévy od cholesterolu

- Prevence kardiovaskulárních onemocnění

- Zklidňují nervový systém – uvolňují od působení stresu

- Podporují funkci mozku a soustředěnost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produt obsahuje tyto alergeny 8. Skořápkové plody
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 607 kcal / 2541 kJ
Tuky 55,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4,2 g
Bílkoviny 21,3 g
Sacharidy 17,7 g
- z toho cukry 4,2 g
Vláknina 10,5 g
Sůl 1,5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.