NUTSMAN Vlašské ořechy 40% 1/2 světlé

8 hodnocení
 
 

Sklizeň 2019, loupané 02/2020. Sklizeň 2020 bude koncem října 2020.

Vyloupaná jádra vlašských ořechů - natural, světle jantarových barevných odstínů, s příjemnou specifickou chutí se přesně hodí ke každodenní konzumaci, ale také pro ořechové dorty, řezy, záviny, náplně, úlky, štafetky, koule, rohlíčky do bábovek, hřbetů, košíčků, koláčů a další nekonečnou škálu ořechového pečiva.

Je to TO PRAVÉ OŘECHOVÉ.

Nelze to než doporučit, jelikož nejen že potěšíte své chuťové pohárky, ale navíc významně prospějete vašemu zdraví.

Cena od 120,90 Kč bez DPH
od 139 Kč / ks
Kategorie Ořechy a oříšky
Zvolte variantu
Množství: 500 g Momentálně nedostupné 139 Kč / ks
120,90 Kč bez DPH
Množství: 1000 g Skladem 241 Kč / ks
209,60 Kč bez DPH
   
Množství: 3 kg (3 x balení po 1000 g) Objednáno 661 Kč / ks
574,80 Kč bez DPH
 

20190821_190432_0000       


Složení: Jádra vlašských ořechů 100%

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3let. Doporučujeme přebrat.

Skladování: v suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Skořápkové plody. Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: ČR, SR, HG, UK, PL

Kvalita jader vlašských ořechů: Kvalita zahrnuje poměrně širokou škálu hygienických i senzorických požadavků. Jádra se různí dle lokality pěstování, zpracování, ale například i podle ročního období. Mohou být také různě barevná (odstíny od světlounce až po temně jantarovou) a ve zcela odlišných velikostech čí s vyšším či nižším obsahem tuku. Nicméně základním požadavkem je vždy odpovídající chuť. Proto každou šarži důkladně kontrolujeme, abychom vám mohli vždy nabídnout odpovídající kvalitu.

 

  10_1

Vlašský ořech

Je plodem ořešáku královského. Skládá se z poživatelného jádra obklopeného pevnou dřevnatou skořápkou. Plody jsou na stromě obaleny do ochranné vrstvy, ve které dozrávají. Ze začátku je toto pouzdro zelené a během dozrávání tmavne a praská. Když je ořech zralý, vypadne z ochranného pouzdra na zem nebo spadne i s pouzdrem. Ořechy dozrávají od srpna do září.

Vlašské ořechy jsou velmi starou potravinou.

Po sklizni se ořechy suší, buď samovolně nebo pomocí horkého suchého vzduchu. Tímto procesem dochází k poklesu vlhkosti na požadovaných 8 %, což zaručuje, že ořechy nebudou snadno napadány plísněmi.

Složení a vliv na zdraví

Vlašské ořechy, které ořešák produkuje, jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů).

Z mastných kyselin se jedná převážně o omega-3-mastné kyseliny, která pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob a podporuje u dětí rozvoj mozku.

Ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Vyjma mastných kyselin obsahují také bohaté zdroje vitaminu E, B1 či B6. Dále pak sůl, kyselinu listovou, minerály jako hořčík, měď a zinek. Celkově obsažené živiny působí pozitivně na lidskou psychiku, jsou cenné pro zdravé vlasy, pokožku, nehty i sexuální potenci.

Uvádí se, že konzumace vlašských ořechů má protizánětlivé vlastnosti, které se projevují hlavně u srdečních a cévních chorob. Pomáhají regulovat krevní tlak a udržovat nízkou hladinu cholesterolu. Mají antioxidační účinky, působí proti astmatu a posilují střeva.

Využití:

Vlašské ořechy se využívají převážně v potravinářském průmyslu a to v pekařství a cukrářství, kde se využívají jako dochucující nebo dekorační prvek.

Z ořechů se také lisuje olej či se z nich vyrábí alkoholický nápoj, tzv. ořechovka

 

 

 

 

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produt obsahuje tyto alergeny 8. Skořápkové plody
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 654 kcal
Tuky 65 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
Bílkoviny
Sacharidy
- z toho cukry
Vláknina 7 g
Sůl 0,0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.