Meruňkový olej lisovaný za studena 50ml

Neohodnoceno
 
 
Z jader získaných z moravských meruňkových pecek.
 
Pro své zvláčňující vlastnosti je olej vhodné používat zejména pro kosmetické aplikace.

Olej pokožkou lehce proniká tím ji zvláčňuje, hydratuje, a podobně jako trnkový olej nezanechává silný mastný efekt. Olej má vysoký obsah kyseliny olejové.
Dostupnost Skladem
Cena 88,70 Kč bez DPH
102 Kč / ks    
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

 20190821_190432_0000

Složení: nerafinovaný meruňkový olej 100%

Výroba:
Meruňkový olej je vyroben lisováním meruňkových jader za studena. Neméně důležitou částí výroby je také čištění pecek, sušení, drcení a separace jader od dřevěného obalu.
 
Surovina:
Jádra z pecek odrůd: Prunus Armeniaca
 
Původ:
Jižní Morava (Horňácko, Dolňácko), Slovácko
 
Vlastnosti oleje:
Pro své zvláčňující vlastnosti je olej vhodné používat zejména pro kosmetické aplikace.
Olej pokožkou lehce proniká tím ji zvláčňuje, hydratuje, a podobně jako trnkový olej nezanechává silný mastný efekt. Olej má vysoký obsah kyseliny olejové.
 
Použití:
Ošetření pokožky a nehtů
K ošetření vlasů
Masáže
Nosný olej pro výrobu aromaterapeutických olejů
Výroba kosmetiky
 
Složení oleje je velmi podobné s trnkovým olejem:
Kyselina linoleová cca 20 %
Kyselina olejová cca 70 %
Kyselina stearová cca 4 %
Kyselina palmitová cca 5 %
Ostatní cca 1 %

 


Hmotnost 0.12 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.