Slunečnicový olej lisovaný za studena, nerafinovaný 500ml

Neohodnoceno
 
 
 
Nerafinovaný, sedimentovaný a jednou filtrovaný slunečnicový olej vhodný pro přípravu a dochucování jídel.
 
Olej je doporučeno používat do 107 ºC.
Dostupnost Skladem
Cena 86,10 Kč bez DPH
99 Kč / ks    
Kategorie Rostlinné oleje a másla
 

 20190821_190432_0000

Složení: nerafinovaný slunečnícový olej 100%

Balení: 500 ml

Způsob výroby: Olej je vyráběn mechanickým lisováním semínek metodou za studena. Teplota oleje vytékajícího z lisu se pohybeje do 35 ºC a tak si olej uchovává všechny své látky v nepoškozeném stavu. Takto vylisovaný olej následně sedimentuje pak se přefiltruje a ještě jednou sedimentuje.

Obsah látek v oleji:
složení mastných kyselin (trigliceridů):
kyselina linolová: 48 až 74 % (1)
kyselina olejová: 14 až 40 %,
kyselina stearová: 1 až 7 %,
kyselina palmitová: 4 až 9 %,
 
ostatní látky:
vitamin E ... cca 41mg/100 g oleje
vitamin K ... 5μg/100 g oleje
volné mastné kyseliny
fosfolipidy
polyfenoly

Slunečnicový olej je i díky vysokému obsahu vitamínu E stabilní nicméně je lepší ho uchovávat při teplotách kolem 20 ºC.

Teplota skladování: do 20 ºC. Při této teplotě vydrží minimálně jeden rok.

 

10_1

Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný ze semen slunečnice. Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích.

Složení:

Slunečnicový olej obsahuje především kyselinu linolovou. Vyrábí se několik typů slunečnicového oleje, například s vysokým obsahem kyseliny linolové, s vysokým obsahem kyseliny olejové nebo se středním obsahem kyseliny olejové. Olej s vysokým obsahem kyseliny linolové jí obsahuje obvykle nejméně 69 %. Olej s vysokým obsahem kyseliny olejové jí obsahuje alespoň 82 %. Na profil nenasycených mastných kyselin má silný vliv genetika a podnebí.

Slunečnicový olej obsahuje také lecitin, tokoferoly, karotenoidy a vosky. Má nevýraznou chuť a vzhled, obsahuje velké množství vitaminu E.

Je kombinací mononenasycených a polynenasycených tuků s nízkým obsahem nasycených tuků.

Použití:

Slunečnicový olej se používá na smažení a fritování. V kosmetice se používá pro své zvláčňující vlastnosti a je považován ze nekomedogenní. Pro kosmetické přípravky má dostatečnou trvanlivost jen varianta s vysokým obsahem kyseliny olejové.

Hmotnost 1 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produt obsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie
Tuky
- z toho nasycené mastné kyseliny
Bílkoviny
Sacharidy
- z toho cukry
Vláknina
Sůl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.