VŠE DO NEDĚLE - 1kg PISTÁCIE ZDARMA // 10% SLEVA na všechny NUTSMAN produkty s kódem: DNY10 // Nákup nad 999Kč = LYO ZDARMA. Vyberte jako dárek v košíku.,

NUTSMAN Ananas lyofilizovaný

33 hodnocení
 
 

Lyofilizovaný ananas je pro vás tou pravou volbou, pokud si chcete užít 100 % chuti, vůně i struktury ovoce.

  • lyofilizace - metoda sušení mrazem
  • sladká chuť
Cena od 79 Kč bez DPH
od 89 Kč / ks
Kategorie Lyofilizované ovoce (mrazem sušené)
Zvolte variantu
Množství: 50 g Skladem 89 Kč / ks
79 Kč bez DPH
   
Množství: 100 g Skladem 150 Kč / ks
134 Kč bez DPH
   
Množství: 200 g Skladem 269 Kč / ks
240 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Zboží na objednávku 1 147 Kč / ks
1 024 Kč bez DPH
 

Složení: Ananas kousky lyofilizované.

Skladování: Skladujte v suchu a chladu při teplotě 2-25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Výrobek může pocházet z Německa, nebo Číny (dle šarže).

Upozornění: U 1000 g balení se může, z důvodu výroby u dodavatele, vyskytnout prach/kousky ve množství nepřekračující 15% objemu. Jde o výrobek přímo z výroby.

O ananasu

Ananas je plodem rostliny Ananasovníku. Rostlina je vysoká 0,75 až 1,5 metru a široká 0,9 až 1,2 m. Z velmi krátkého stonku vyrůstá růžice dlouhých, na okraji ostrých listů. Listy dorůstají délky 80-150 cm.

Plod je asi 30 cm dlouhý, má asi 15 centimetrů v průměru. Zralá dužina uvnitř má barvu od téměř bílé až po sytě žlutou, je aromatická a šťavnatá. Z jedné rostliny vyrůstá většinou jen jeden plod.

Původ ananasu

Ananasovník pochází z Brazílie a Paraguaye, odkud byl rozšířen místními kmeny indiánů do střední Ameriky a Mexika. Rostlina byla prvně popsána a pro Evropu objevena Kryštofem Kolumbem. Po příjezdu Španělů se domestikovaná rostlina stala velmi oblíbeným vývozním artiklem. Původní obyvatelé používali uříznutou korunu plodu jako symbol pohostinnosti. Umisťovali ji před vchod obydlí podobně, jako Evropané dávají o svátcích na vchodové dveře věnec. Tento zvyk převzali Evropané a ve Španělsku a Anglii se ananas používal k vyřezávání jako třeba dýně. Španělé a Portugalci rozváželi plodinu dál po svých kolonizovaných územích. Od 16. století se ananas rozšířil na Havaj, Portoriko, do severní i jižní Afriky, Indie i Austrálie.

Využití ananasu

Za posledních sto let se ananas stal jedním z nejdůležitějších druhů tropického ovoce z hlediska obchodu. Má vysokou výtěžnost. Plody se mohou sterilizovat, vzniká tak kompot plátkový, kompot kostky (z méně kvalitního ovoce). Zbytky ze zpracování se lisují na džus. Vylisované ananasové otruby jsou krmivem pro zvířata.

Do Evropy se ananas dováží čerstvý i konzervovaný.

Lyofilizované ovoce (sušené mrazem)

Lyofilizace, též sušení mrazem nebo desikace je metoda sušení vlhkých materiálů. Využívá se často při sušení potravin.

Spočívá v tom, že při této metodě nedochází k přímému přechodu vody z kapalného do plynného skupenství, což je v mnohých případech příčina poškození sušeného materiálu. Lyofilizace je využívána také pro materiál, který nesnese vyšší teploty, jako například bakterie nebo buňky. Výsledkem procesu je tzv. lyofilizát.

V současnosti je lyofilizace využívána v oblastech farmacie, kosmetiky, potravinářství, taxidermie, archeologie a dalších odvětvích.

Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1 500 kJ / 358 kcal
Tuky 0,96 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,11 g
Bílkoviny 2,95 g
Sacharidy 79,7 g
- z toho cukry 79,7 g
Vláknina 6,4 g
Sůl 0,025 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: