NUTSMAN Datle sušené bez pecky NATURAL

8 hodnocení
 
Bestseller
 

 

Sušené datle, neproslazené tedy natural jsou nám velmi známe a oblíbené

Cena od 35,70 Kč / ks bez DPH
od 41 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 500 g Skladem 41 Kč / ks
35,70 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Objednáno 63 Kč / ks
54,80 Kč bez DPH
Množství: 3 kg (3 x balení po 1000 g) Objednáno 172 Kč / ks
149,60 Kč bez DPH
 

20190821_190432_0000

 

Složení: Sušené datle

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Írán
 

10_1


Datle je sladké ovoce, které roste v bohatých hroznech na datlovníku pravém. Pěstuje se v mnoha kultivarech, které dávají žlutohnědé, červené až tmavě hnědé oválné peckovice dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až 70 % obsahu sacharidů.

V subtropických a pouštních oblastech, jako je například Severní Afrika a Blízký východ, se jedná o jednu ze základních složek zdejší potravy. Mezi největší producenty datlí na světě patří Tunisko, Irák, Egypt, Španělsko a Maroko.

Datle se konzumují převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost. Zejména v arabských zemích jsou datle součástí každodenní kuchyně.

Složení

Obsahují 23 aminokyselin i poměrně velké množství minerálů např. draslík, chlór, fosfor a vápník, dále stopové prvky mědi, manganu a zinku. Čerstvé datle obsahují i vitamín C, sušené datle železo.

Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus.

Datle jsou pro své složení výborné pro doplnění energie při fyzických aktivitách, delších výletech a cestách. Cukry v nich obsažené dodají potřebnou glukózu, bílkoviny vyrovnají ztráty aminokyselin. Malé množství tuků zajistí déletrvající přísun energie.

Starají o svěžest a soustředěnost a startují energetickou přeměnu ve všech tělesných buňkách.

Vliv na zdraví

- snižují krevní tlak

- vápník, který obsahují, prospívá kostem a zubům

- pojídání datlí prospívá i naší kůži a vlasům

- datle povzbuzují při poklesu výkonu a únavě a nevyčerpávají při tom zásoby vašeho jaterního glykogenu, tak jako káva či nápoje obsahující tein nebo kofein

Využití

Přímá konzumace čerstvých anebo sušených plodů. Výborně se také hodí k tvarohu, tvarohu, či smetaně.

Jsou neodmyslitelnou součástí arabské kuchyně (např. pečené na másle). Často se datle lisují do bochníků a jsou tak i konzumovány.

Ze štávy čerstvých plodů se vyrábí datlový med. Ze sušených datlí se mele mouka. Dělá se z nich také datlový sirup.

Bukha - pálenka.

Palmové víno - z naříznutého samčího květenství se nechá vytékat sladká míza, které se následně zkvasí

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 325 kcal / 1378 kJ
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Bílkoviny 2,5 g
Sacharidy 75 g
- z toho cukry 63 g
Vláknina 7,5 g
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.