NUTSMAN Datle v hořké čokoládě se skořicí

Neohodnoceno
 
Novinka
 

 

Sušené datle jsou nám velmi známé a oblíbené. Pro mlsné jazýčky je přinášíme v hořké čokoládě a navíc i se skořicí!

Cena od 37,40 Kč bez DPH
od 43 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 43 Kč / ks
37,40 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 66 Kč / ks
57,40 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 112 Kč / ks
97,40 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Složení: SUŠENÉ DATLE 48 % ± 1 %,

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 48 % ± 5 % ˗ cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

MLETÁ SKOŘICE 4 % V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: emulgátor: E322 - slunečnicový lecitin emulgátor: E476 - polyglycerylpolyricinoleát

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Mléko a výrobky z něj.

Země původu: Česká republika

10_1


Datle je sladké ovoce, které roste v bohatých hroznech na datlovníku pravém. Pěstuje se v mnoha kultivarech, které dávají žlutohnědé, červené až tmavě hnědé oválné peckovice dlouhé 3 až 7 cm a široké 2 až 3 cm, které jsou charakteristické nízkým obsahem vody a naopak až 70 % obsahu sacharidů.

V subtropických a pouštních oblastech, jako je například Severní Afrika a Blízký východ, se jedná o jednu ze základních složek zdejší potravy. Mezi největší producenty datlí na světě patří Tunisko, Irák, Egypt, Španělsko a Maroko.

Datle se konzumují převážně vysušené, což zlepšuje jejich trvanlivost. Zejména v arabských zemích jsou datle součástí každodenní kuchyně.

Složení

Obsahují 23 aminokyselin i poměrně velké množství minerálů např. draslík, chlór, fosfor a vápník, dále stopové prvky mědi, manganu a zinku. Čerstvé datle obsahují i vitamín C, sušené datle železo.

Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus.

Datle jsou pro své složení výborné pro doplnění energie při fyzických aktivitách, delších výletech a cestách. Cukry v nich obsažené dodají potřebnou glukózu, bílkoviny vyrovnají ztráty aminokyselin. Malé množství tuků zajistí déletrvající přísun energie.

Starají o svěžest a soustředěnost a startují energetickou přeměnu ve všech tělesných buňkách.

Vliv na zdraví

- snižují krevní tlak

- vápník, který obsahují, prospívá kostem a zubům

- pojídání datlí prospívá i naší kůži a vlasům

- datle povzbuzují při poklesu výkonu a únavě a nevyčerpávají při tom zásoby vašeho jaterního glykogenu, tak jako káva či nápoje obsahující tein nebo kofein

Využití

Přímá konzumace čerstvých anebo sušených plodů. Výborně se také hodí k tvarohu, tvarohu, či smetaně.

Jsou neodmyslitelnou součástí arabské kuchyně (např. pečené na másle). Často se datle lisují do bochníků a jsou tak i konzumovány.

Ze štávy čerstvých plodů se vyrábí datlový med. Ze sušených datlí se mele mouka. Dělá se z nich také datlový sirup.

Bukha - pálenka.

Palmové víno - z naříznutého samčího květenství se nechá vytékat sladká míza, které se následně zkvasí

Produt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produt obsahuje tyto alergeny 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1864 kJ/ 445 kcal
Tuky 17,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 9,4 g
Bílkoviny 3,6 g
Sacharidy 65,0 g
- z toho cukry 55,0 g
Vláknina 8,6 g
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.