NUTSMAN Mango kostky bez přidaného cukru a SO2

Neohodnoceno
 
 

 

Mango je bohatým zdrojem draslíku a vitamínů.

Cena od 207,80 Kč bez DPH
od 239 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 500 g Skladem 239 Kč / ks
207,80 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 439 Kč / ks
381,70 Kč bez DPH
   
Množství: 3 kg (3 x balení po 1000 g) Skladem 1 279 Kč / ks
1 112,20 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Složení: Mango kostky (98,8%), regulátor kyselosti: kyselina citronová E330 (1,2%)

Alergeny: Může obsahovat stopy mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji, sezamu a arašídů nebo oxidu siřičitého.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujete. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Země původu: Thajsko

 

10_1

Mango je tropické ovoce, plod mangovníku. Mango je lahodné a šťavnaté ovoce s výraznou a osobitou chutí i vůní. Plody mají tvar asi 15 cm velké ledviny a mají celou škálu barev. Od zelené, přes žlutou až po červenofialovou.

Mango původně pochází z Indie, kde se našly fosilie tohoto ovoce staré 25 až 30 milionů let. V Indii se plody i rostlina těší obzvlášť velké oblibě. Mango je považováno za národní ovoce a jeho strom se považuje za symbol moci a síly. Pro Hindy a buddhisty má dokonce i náboženský význam. Strom se dožívá až 350 let.

Složení a vliv na zdraví

Toto tropické ovoce má neobvykle vysoký obsah hned tří antioxidantů – vitaminu C, E a betakarotenu. Všechny jsou nezbytné pro náš imunitní systém a chrání naše tělo před volnými radikály a stárnutím buněk. Nesmíme zapomenout na vitamin A, který je důležitý pro náš zrak, zvláště jako prevence i jako lék proti šerosleposti. Vitaminy A a E podporují obnovu sliznic, proto ho můžeme využít k doléčení rýmy, zánětu hrdla a kašle. Mango patří mezi nejbohatší přírodní zdroje vitaminu B6. Jeho nedostatek se projevuje nervozitou, nespavostí, nesoustředěný a depresemi. Betakaroten, mangan a měď, se starají o zdravou barvu a pigmentaci pleti.

Blahodárně působí kyselina pantotenová, která oživuje barvu a kvalitu vlasů a brání jejich nadměrnému vypadávání. Zinek pomáhá proti únavě očí, pomáhá zpevňovat vaziva a zvyšuje libido. Velké množství draslíku působí na vylučování přebytečných tekutin a tuků z těla. Proti problémům se štítnou žlázou bojuje mangan. Kromě toho mango obsahuje vápník a fosfor, které zajišťují zdravé kosti a zuby a srážlivost krve. Pomocník hořčík je důležitý pro zdravé nervy a srdce. Ovlivňuje trávení tuků a kontroluje práci svalů. Krevní tlak a hydrataci organismu řídí sodík. Dalo by se říci, že mango je taková přirozená “pilulka” zdraví.

Využití

Mango je nejlepší jíst čerstvé, můžete jej přidat do ovocného salátu, zmrzlinového poháru nebo sníst jen tak samotné. Bývá používané jako příloha k drůbeži, rybám nebo šunce.

Nezralé mango se pro vysoký obsah škrobu používá jako zelenina. Plody se zmrazují a kandují, jsou vhodné k přípravě kompotů, džemů a čatní. Připravuje se z něj dokonce i víno a pálenka.

Z manga se vyrábějí také přípravky na ošetření pleti, a to jak na opalování, tak i na její celkovou regeneraci. Stačí si jen vybrat z regálu v drogerii. V Asii se mango již tradičně používá jako přírodní pleťová maska na rozjasnění a zjemnění pokožky.

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1507 kJ/ 360 kcal
Tuky 0,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 1,0 g
Sacharidy 89,0 g
- z toho cukry 42,0 g
Vláknina 2,0 g
Sůl 0,0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.