NUTSMAN Mochyně sušená, NATURAL

4 hodnocení
 
 

Sladkokyselé mochyně jejichž chuť Vás nadchne !!!

Mochyně peruánská (Physalis peruviana) je jednoletá rostlina z čeledi lilkovitých. Pochází z Jižní Ameriky, ale pěstuje se i v jiných oblastech. Její jedlé plody se označují jako třešeň Inků.

Cena od 173 Kč bez DPH
od 199 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 500 g Objednáno 199 Kč / ks
173 Kč bez DPH
Množství: 1000 g Skladem 379 Kč / ks
329,60 Kč bez DPH
   
Množství: 3 kg (3 x balení po 1000 g) Skladem 1 079 Kč / ks
938,30 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000         

Složení: Mochyně peruánská 100%

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Kolumbie

 

10_1

Mochyně peruánská je jednoletá rostlina z čeledi lilkovitých. Pochází z Jižní Ameriky, ale pěstuje se i v jiných oblastech. Její jedlé plody se označují jako třešeň Inků. Jsou žluté až oranžové, mají průměr asi 1 až 2 cm a obsahují množství semínek.

je přirozeně rozšířena v Jižní Americe od Kolumbie a Venezuely po Bolívii a Chile. Zplaněle roste v klimaticky příhodných oblastech téměř celého světa.

Složení

Plody mochyně jsou zdrojem sacharidů, vlákniny, bílkovin, vitaminu A, B1, B3, C, pektin, P – rutin (zesiluje účinek vitaminu C) a minerálů draslíku, fosforu, železa, vápníku a sodíku.

Léčivé účinky mochyně

Červenooranžové "třešničky" se užívají zejména k detoxikaci organismu, vylučování škodlivých solí a kyselin z organismu, zlepšení látkové výměny (metabolismu) a podobně.

Jinými slovy bylinka léčí dnu, revma (revmatoidní artritidu), ledvinové potíže, nemoci močového ústrojí, slouží jako prevence proti močovým kamenům. Bobule obsahuje též velké množství vitaminu C, takže se uplatňuje i při posílení organismu a rekonvalescenci. Odvar z celé natě slouží jako základ na koupele proti revmatickým bolestem.

Využití

Jednoznačně nejlepší a nejchutnější je pojídání zralých, čerstvých bobulí. Denní dávka se pohybuje kolem 10 bobulek. Sušené bobule se připravují jako odvar. Jednotlivá dávka je asi 10 sušených bobulí na 0,25 l vody. Bobule se před vařením nadrtí nebo nakrájí a vaří se 3-5 minut. Sušené bobule můžeme přidávat do čajů antirevmatických, ledvinových či na pročištění krve.

V lepších restauracích se využívají jako exotická ozdoba k masitým rožněným jídlům. Dále se používají ke zdobení moučníků, zákusků a alkoholických drinků. Je to krásné na pohled, a navíc zralé bobule mochyně peruánské jsou skutečnou pochoutkou.

 

 

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 338 kcal / 1426 kJ
Tuky 3,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Bílkoviny 9,9 g
Sacharidy 58,6 g
- z toho cukry 31,4 g
Vláknina 0 g
Sůl 0,02 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.