NUTSMAN Rozinky sušené - Malyer

1 hodnocení
 
 

Fantastické barevné rozinky Malayer.

Doporučujeme ochutnat!!!

 

Ať už pečete štrůdl, bábovku či Velikonočního beránka nebo si tyto sušené rozinky přidáte do jogurtu či snídaňové kaše, tam všude budou vždy skvěle chutnat.

Cena od 42,60 Kč / ks bez DPH
od 49 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 500 g Skladem 49 Kč / ks
42,60 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g (2 x balení po 500g) Skladem 89 Kč / ks
77,40 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000 

Složení: Rozinky, konzervant

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Indie

 

 10_1

Rozinky, často též hrozinky, jsou sušené plody (tzv. bobule) vinné révy.

Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů. Pokud se rozinky skladují delší dobu, cukr uvnitř krystalizuje, krystalky se však dají rozpustit krátkým ponořením rozinek do nějaké tekutiny (alkohol, ovocná šťáva, mléko či horká voda).

Výroba

Pro sušení se hroznové víno sklízí během měsíce srpna, rozloží se na slámu či zavěsí a nechá se po dobu tří týdnů sušit. Na 1 kilogram sušených rozinek se spotřebuje přibližně 4 kg čerstvých hroznů. Už jsou dokonce vyšlechtěné odrůdy, jež mají tenkou slupku a neobsahují jadérka, která zvláště dětem příliš nechutnají. Díky slunečním paprskům hrozny získají nahnědlou barvu, protože cukry přirozeně reagují s aminokyselinami.

Složení

V sušených plodech vinné révy se ukrývá celá řada nutričně významných látek. Z vitamínů to jsou vitamíny řady B, vitamín A, vitamín E a malé množství vitamínu C. Z minerálních látek dominuje u žen často nedostatkové železo.

Rozinky jsou stejně jako plody vinné révy významným zdrojem tzv. antioxidantů – látek, jež nás chrání před nebezpečnými volnými radikály z ovzduší i potravin (ve velkém objemu v organismu vznikají i při stresu a náročných sportovních výkonech).

Mezi nejvýznamnější rozinkové antioxidanty patří katechin, quercetin a také populární resveratrol.

Vliv na zdraví

Už naši předkové říkávali, že s jednou snědenou rozinkou jako by do těla přišla jedna kapka krve. Je vidět, že přikládali rozinkám velkou důležitost i ze zdravotního hlediska.

Rozinky mají vysoký obsah boru, který má výborný vliv na stavbu kostí a slouží jako prevence osteoporózy. Současně jsou rozinky prospěšným antioxidantem a díky vláknině také zdravé pro střeva. Obsahují i vitamíny a nerostné látky – draslík, vápník, fosfor, zinek, železo a hořčík. V lidovém léčitelství se používají proti zácpě, na léčbu nechutenství a anémie.

Využití

Mohou se jíst syrové, především však se používají při pečení či vaření. Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích i müsli tyčinkách.

 

 

 

 

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 344 kcal / 1458 kJ
Tuky 0,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Bílkoviny 2,5 g
Sacharidy 79 g
- z toho cukry 54 g
Vláknina 6,8 g
Sůl 0,07 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.