NUTSMAN Švestky lyofilizované

2 hodnocení
 
 

 

Sušené švestky jsou tradičním ovocem, které se těší velké oblibě po celém světě. Není divu, kromě toho, že mají výbornou chuť, obsahují také mnoho zdraví prospěšných látek a vlákniny. Vláknina v sušených švestkách pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a jejich pravidelná konzumace je účinnou prevencí karcinomu tlustého střeva. Švestky pročišťují a mají vysoce detoxikační účinky. Sušené švestky jsou také dobrým zdrojem draslíku, který je nezbytný pro udržení normálního krevního tlaku a srdeční funkce.

Cena od 57,40 Kč / ks bez DPH
od 66 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 50 g Skladem 66 Kč / ks
57,40 Kč bez DPH
   
Množství: 100 g Skladem 123,20 Kč / ks
107,10 Kč bez DPH
   
Množství: 200 g (2 x balení po 100 g) Skladem 227 Kč / ks
197,40 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Složení: Švestky 100%

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Česká republika/Srbsko

 

10_1

Slivoň švestka je známý strom z rodu slivoň (Prunus) a čeledi růžovitých. Plodem slivoně švestky je švestka. Je to peckovice modré až fialové barvy, mírně nasládlé chuti. Plody se konzumují syrové, konzervované mražením nebo kompotované, vyrábějí se z nich povidla, plní se jimi ovocné knedlíky, buchty i koláče, suší se nebo se z nich po zkvašení destilací vyrábí slivovice.

Ve střední Evropě má pěstování švestky domácí, stromovité dřeviny nižšího vzrůstu, dlouhou tradici. Švestka bývá součástí ovocných sadů. Snadno se množí vegetativně, výmladky. Je spíše teplomilná a daří se jí v mírném podnebí.

Švestky jsou velmi oblíbené ovoce nejen u nás, ale také v zemích bývalé Jugoslávie, jsou důležitým prvkem hospodářství a vývozu. Používají se v potravinářském a konzervárenském průmyslu.

Složení

Plody švestky obsahují organické kyseliny (např. jablečná), třísloviny, dusíkaté látky, minerální látky (sodík, draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo) a vitamíny (provitamín A 0, B1, B2, K a C)

Vliv na zdraví

Jsou výborné proti zácpě (když je uvaříte ve vodě, účinek bude ještě větší), zlepšují trávení a paměť, zvyšují imunitu (což je super zvláště před nastávající zimou). Uvolní nás v případě nervozity a stresu, mají příznivý vliv na pleť, vlasy a nehty. Dále jsou ideální, pokud potřebujete shodit pár kilo – mají vysoký obsah vlákniny, díky které se cítíte dlouho sytí. Také mírní bolest, pokud trpíte třeba na revma a chrání srdce a cévy.

Využití

Nejčastější využití najdou švestky při pečení buchet, koláčů, bublanin a dalších dezertů a přípravě švestkových knedlíků. A nesmíme zapomenout na velmi chutná švestková povidla. Dokonce můžeme vyzkoušet nahradit jablka švestkami ve štrúdlu nebo žemlovce.

Nasekané sušené švestky jako součást naší cereální snídaně mohou přispět k prevenci vysokého krevního tlaku a ochránit před aterosklerózou.

Výborné k masu

Buďto si k masu můžeme zkusit vyrobit delikátní švestkovou omáčku anebo maso se švestkami přímo péct. Další varianta je maso potřít povidly a nechat zapéct. Švestky se hodí v podstatě ke každému druhu masa, hlavně ke kuřecímu, vepřovému a zvěřině.

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 362 kcal / 1532 kJ
Tuky 2,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Bílkoviny 3,7 g
Sacharidy 76,3 g
- z toho cukry 52,8 g
Vláknina 11,8 g
Sůl 0,06 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.