NUTSMAN Švestky sušené

9 hodnocení
 
 

 

ZDRAVÁ POCHOUTKA s nízkou kalorickou hodnotou a podporou zdravého zažívání. Pochutnáte si a zasytí vás.

Cena od 60 Kč / ks bez DPH
od 69 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 500 g Skladem 69 Kč / ks
60 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 129 Kč / ks
112,20 Kč bez DPH
   
Množství: 3 kg (3 x balení po 1000 g) Skladem 369 Kč / ks
320,90 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000   

Složení: Sušené švestky - bez pecek, slunečnicový olej, konzervant E202

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: . Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Upozornění: Produkt může obsahovat pecky nebo jejich části. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let.

Země původu: Chile

 Trnky 4.

10_1

Slivoň švestka je známý strom z rodu slivoň (Prunus) a čeledi růžovitých. Plodem slivoně švestky je švestka. Je to peckovice modré až fialové barvy, mírně nasládlé chuti. Plody se konzumují syrové, konzervované mražením nebo kompotované, vyrábějí se z nich povidla, plní se jimi ovocné knedlíky, buchty i koláče, suší se nebo se z nich po zkvašení destilací vyrábí slivovice.

Ve střední Evropě má pěstování švestky domácí, stromovité dřeviny nižšího vzrůstu, dlouhou tradici. Švestka bývá součástí ovocných sadů. Snadno se množí vegetativně, výmladky. Je spíše teplomilná a daří se jí v mírném podnebí.

Švestky jsou velmi oblíbené ovoce nejen u nás, ale také v zemích bývalé Jugoslávie, jsou důležitým prvkem hospodářství a vývozu. Používají se v potravinářském a konzervárenském průmyslu.

Složení

Plody švestky obsahují organické kyseliny (např. jablečná), třísloviny, dusíkaté látky, minerální látky (sodík, draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo) a vitamíny (provitamín A 0, B1, B2, K a C)

Vliv na zdraví

Jsou výborné proti zácpě (když je uvaříte ve vodě, účinek bude ještě větší), zlepšují trávení a paměť, zvyšují imunitu (což je super zvláště před nastávající zimou). Uvolní nás v případě nervozity a stresu, mají příznivý vliv na pleť, vlasy a nehty. Dále jsou ideální, pokud potřebujete shodit pár kilo – mají vysoký obsah vlákniny, díky které se cítíte dlouho sytí. Také mírní bolest, pokud trpíte třeba na revma a chrání srdce a cévy.

Využití

Nejčastější využití najdou švestky při pečení buchet, koláčů, bublanin a dalších dezertů a přípravě švestkových knedlíků. A nesmíme zapomenout na velmi chutná švestková povidla. Dokonce můžeme vyzkoušet nahradit jablka švestkami ve štrúdlu nebo žemlovce.

Nasekané sušené švestky jako součást naší cereální snídaně mohou přispět k prevenci vysokého krevního tlaku a ochránit před aterosklerózou.

Výborné k masu

Buďto si k masu můžeme zkusit vyrobit delikátní švestkovou omáčku anebo maso se švestkami přímo péct. Další varianta je maso potřít povidly a nechat zapéct. Švestky se hodí v podstatě ke každému druhu masa, hlavně ke kuřecímu, vepřovému a zvěřině.

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 279 kcal / 1182 kJ
Tuky 0,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Bílkoviny 2,2 g
Sacharidy 64 g
- z toho cukry 38 g
Vláknina 7,1 g
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.