WORM-UP Křupaví červíci se slanou skořicí 20g
Popis
Složení: larvy Potemník moučný (Tenebrio molitor) 95,5%, skořice 1,5%, sůl 1,5%, cukr 1,5%
Může obsahovat stopové množství lepku, korýšů a měkkýšů.
Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Koření
Připravili jsme křupavé červíky jenom se solí, ať můžeš ochutnat čistou chuť červíků. V tomto případě platí zlaté pravidlo: méně je někdy víc.
Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaříme, okořeníme a nakonec usušíme. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.
Kde je využít
Skvělá příležitost pro zpestření oslavy nebo večírku s přáteli. Na křupavé červíky si kamarádi vzpomenou ještě dlouho poté :-D
Originální dárek pro přátele i nepřátele, ať už samostatně, nebo jako součást dárkového koše.
Pro svůj obsah bílkovin a nenasycených tuků je to skvělá svačinka, kdykoli přijde chuť.
Když rozbalíš křupavé červíky večer u televize, budeš se divit jak rychle zmizí.
Ochutnej
Křupaví červíci jsou připraveni k servírování, takže je stačí vysypat do misky a jíst. Neslíbíme ti, že se k ochutnání odvážíš, většina lidí si na to totiž netroufne. Přecijen předsudky jsou předsudky. Můžeme ti ale slíbit, že pokud se odvážíš, tak tě červíci mile překvapí svou vynikající chutí ;-)
Trvanlivost
Minimální trvanlivost křupavých červíků je půl roku.
Firma WORM UP je první česká firma zabývající se výrobou potravin z hmyzu.
Zažij něco nového
Jedlý hmyz je běžnou součástí jídelníčku naprosté většiny světa. Včetně například Japonska nebo Mexika. Pojídání hmyzu se říká entomofágie. A dostává se i na evropské talíře. Stačí jen, aby hmyz lidé ochutnali a zjistili, že je to opravdu dobrota. Vždyť je to blízký příbuzný třeba takových lahůdek, jako je humr či krevety.
Jedlý hmyz je neskutečně zdravý
Jedlý hmyz představuje dokonalý zdroj živočišných bílkovin. Má jich v sobě hned třikrát tolik, než třeba hovězí steak. Najdeš v něm převážně zdravý nenasycený tuk. A neobsahuje přitom žádné sacharidy. Bonus navíc je nálož vápníku, železa a zinku.
Perfektní, když tě večer přepadne na něco chuť. I když si hlídáš váhu.
Jsi v tréninku? Nejspíš už ti sladké proteinové tyčinky lezou ušima. Vyměň je za červí křupky doladěné jen troškou soli a chilli.
Chov hmyzu se, na rozdíl od velkých zvířat, obejde bez užívání antibiotik.
Červy před zpracováním povaříme. Zničí se přitom případné nežádoucí bakterie a viry. Přínosné živiny ale zůstávají.
Ochutnej !
Stačí jedno sousto a zjistíš, že tahle pecka už v tvém jídelníčku nesmí chybět. Bav se s přáteli. Testuj. Sázej se. Zkoušej nové možnosti. Zatím je to něco extra. Tak buď i ty.
Červí křupky nemusíš jíst jen tak. I když k pivu nebo vínu jsou nejlepší. Ozvláštni s nimi i svůj oběd nebo večeři pro kamarády. Rozdrť je a nasyp na rizoto, špagety nebo třeba pizzu. Experimentuj. Hledej recepty z hmyzu. Křupky však přidávej až nakonec a už nevař.
Hmotnost | 0.04 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 2356 kJ/ 563 kcal |
Tuky | 40,0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 9,3 g |
Bílkoviny | 48,0 g |
Sacharidy | 4,6 g |
- z toho cukry | 1,8 g |
Vláknina | |
Sůl | 2,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.