NUTSMAN Fazolová směs pražená solená

Neohodnoceno
 
 

 
Směs solených bílých, červených a zelených fazolovitých bobů.

 

Cena od 62,60 Kč bez DPH
od 72 Kč / ks
Kategorie Zdravé mlsání
Zvolte variantu
Množství: 250 g Skladem 72 Kč / ks
62,60 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 117 Kč / ks
101,70 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 207 Kč / ks
180 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Složení: zelené sójové boby 32,6 %, sójové boby 32,6 %, černé sójové boby 32,5 %, sůl 1,3
%, uhličitan sodný 1 %.

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

 

10_1

Fazol je rod rostlin z čeledi bobovité. Jsou to byliny s trojčetnými listy a motýlovitými květy, pocházející z tropické Ameriky. Je známo asi 50 druhů. V České republice se nejčastěji pěstuje fazol obecný a fazol šarlatový.

Semena fazolu, zvaná fazole, náležejí mezi nejvýznamnější luštěniny. Nejčastěji se vaří nebo melou na mouku, jako zelenina se používají také nezralé fazolové lusky.

Fazol obecný (Phaseolus vulgaris) je velmi stará kulturní plodina. Nejstarší nálezy v Mexiku sahají až do doby 5000 let před naším letopočtem. V současnosti je to nejvíce pěstovaný druh fazolu, pěstován je zejména v Africe a tropické Americe. Dalším důležitým druhem je fazol šarlatový (P.coccineus). Oba druhy byly přivezeny do Evropy v 16. století.

Léčivé účinky fazolí

Díky vysokému obsahu vlákniny podporují fazole látkovou výměnu a upravují činnost střev. V oblastech, kde jsou fazole součástí běžné stravy, umírá méně lidí na infarkt myokardu.

Fazole jsou skvělým pomocníkem při správné péči o naši pokožku. Díky kyselině pantotenové a niacinu bude pokožka zdravá a krásná. Doporučují se proto při různých ekzémech, svědění, suché pokožce, kožních alergií a podobně. Osvědčila se ale i při vypadávání vlasů a lupech.

Pokud potřebujeme energii, nejlepší jsou sušené fazole. Ty mají navíc terapeutické vlastnosti. Při pravidelné konzumaci fazolí dochází k udržení přijatelné hladiny cholesterolu, slouží také jako prevence proti divertikulóze a karcinomu tlustého střeva a konečníku.

Ale ani fazolové lusky nezaostávají. Mají močopudné účinky, tudíž zvyšují funkci ledvin a tím odplavují toxické látky z těla. Dále posilují imunitu a v neposlední řadě také uklidňují nervy.

Fazole a jejich využití v kuchyni

Pokud vybíráte fazole, dejte hlavně na jejich barvu. Čím jsou fazole tmavší, tím mají lepší chuť a jsou lépe stravitelné. Před jakoukoliv tepelnou úpravou je důležité namočit fazole do vody. Ty následně nabobtnají a změknou. Nikdy je ale nenamáčejte do horké vody.

Fazole mají své místo zejména v indické a mexické kuchyni.

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produt obsahuje tyto alergeny 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 440 kcal / 1848 kJ
Tuky 14,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Bílkoviny 41,3 g
Sacharidy 29,8 g
- z toho cukry 3,0 g
Vláknina 13,0 g
Sůl 1,5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.