ADVENI Bezlepkový chléb PARTY bílý nebo bagety 500 g

Neohodnoceno
 
 

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA NEBO BAGET – BEZ LEPKU

PARTY byla vytvořena na přání zákazníků, kteří milují bílé pečivo jako je toastový chléb či francouzské bagety, ale jsou dlouhodobě zklamaní kvalitou hotového bezlepkového pečiva, které je běžně k dostání v našich obchodech – ať už pro jeho složení nebo nevalnou chuť. Z této směsi během chvilky vykouzlíte sněhově bílé nadýchané pečivo s jemnou chutí, které se nedrobí a vydrží nádherně vláčné několik dní. Navíc bez deproteinovaného pšeničného škrobu, sóji a lupiny. Bagetky, toasty, obložené chlebíčky, kanapky, tramezzini, focaccia, ciabatta… To nejsou zbožná přání, ale skutečnost. Připravte se, PARTY právě začíná!

Dostupnost Skladem
Cena 59,50 Kč bez DPH
65,50 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Vhodné pro: celiaky alergiky na lepek alergiky na sóju osoby s NCGS ovovegetariány laktovegetariány laktoovovegetariány vegany stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE)

Složení:
kukuřičný škrob, tapiokový modifikovaný škrob, bramborový škrob, tapiokový škrob, mouka z hnědé rýže, mouka z bílé rýže, OVESNÉ VLOČKY bez lepku, dextróza, jedlá sůl, guma guar (zahušťovadlo), slunečnicový lecitin (emulgátor), lahůdkové droždí, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku)

Balení: 500 g 

10_1

Naše portfolio chlebů čítá 15 položek a najdete v něm opravdové speciality jako je např. semínkový chléb DELIKATESproteinový BODYGUARD či kváskový GENTLEMAN. Většina našich směsí obsahuje vysoký podíl mouky z cenných bezlepkových plodin a některé jsou obohaceny o semínka různého druhu. Co mají všechny naše chlebové směsi společné je naprostá absence deproteinovaného pšeničného škrobu, sójové mouky a sójového lecitinu. Díky tomu jsou vhodné nejen pro celiaky, ale také pro alergiky a osoby s NCGS. Nepochybným důkazem toho, že jsme vykročili správnou cestou, je kromě velkého množství pozitivních ohlasů od našich zákazníků i ocenění v soutěži Potravinářské komory ČR o inovativní výrobek roku 2018, které získaly hned dvě naše chlebové směsi - BODYGUARD a GENTLEMAN.

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový chléb PARTY bílý nebo na bagety PARTY.

K tomu přidáme 340 ml vlažné vody, 20 g medu, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Do vody zamícháme med. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). (Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.)

Návod k přípravě v klasické troubě

V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí. Nachystáme si vlažnou vodu, do které zamícháme med.
Vodu s medem přilijeme ke směsi s droždím a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut).
Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.
Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:

  1. Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut.
  2. Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.
  3. Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.

Recept na bagetky - 5 kusů

Budeme potřebovat: 250 g směsi, 160 ml mléka, 1 vejce, 5 g sušeného droždí, 1 čajovou lžičku cukru, 20 g másla

V receptu můžeme podle chuti použít drcený kmín, chlebové koření a různé druhy semínek na posypání.

  • Smícháme v hrnku cca 30 ml vlažného mléka, 7 g sušeného droždí a 1 čajovou lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. (Na ústředním topení vzejde rychleji).
  • Kvásek nalijeme do bezlepkové směsi, zamícháme vařečkou.
  • Ve  zbytku mléka rozmícháme vejce a tekuté máslo. Směs (nesmí být horká) zamícháme do mouky s kváskem a vypracujeme těsto.
  • Z těsta mokrou rukou vytvarujeme na pečícím papíře 5 bagetek, které  necháme cca 30 min. kynout přikryté utěrkou nebo mísou apod. (Bagetky můžeme péct také ve formách.)
  • Mezitím vyhřejeme troubu na 200°C a na dno dáme nádobu s vodou pro zapaření.
  • Vykynuté bagetky asi 3 x šikmo nařízneme, můžeme potřít rozmíchaným vajíčkem a posypat mákem, sezamovými semínky apod.
  • Do trouby vložíme plech s bagetami a pečeme cca 25 minut.
  • Pokud není povrch bagetky posypaný, můžeme ještě horké bagetky potřít máslem.

 

Nedokážete celý bochník chleba zkonzumovat začerstva? Naše směsi byly vyvinuty tak, abyste si pečivo z nich mohli zamrazit. Pečivo si zachová své kvality i po rozmražení. Aby vše dobře dopadlo, přinášíme Vám několik rad, jak na to.

Hmotnost 0.5 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1490 kJ / 356 kcal
Tuky 0,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Bílkoviny 2,4 g
Sacharidy 84,0 g
- z toho cukry 0,5 g
Vláknina 12,0 g
Sůl 1,5 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.