ADVENI Bezlepkový chléb TALIÁN s amarantem 500 g

Neohodnoceno
 
 

SYPKÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU CHLEBA S AMARANTOVOU MOUKOU – BEZ LEPKU

Italská kuchyně je proslulá tím, že z několika málo surovin dokáže vykouzlit rozmanité a chuťově vyvážené pokrmy. Platí to i o našem bezlepkovém chlebu TALIÁN s amarantem. Amarant, známý také jako laskavec nebo sloní ucho, patří k nejstarším zemědělským plodinám vůbec. V oblastech Střední a Jižní Ameriky byl údajně konzumován již v 7. tisíciletí př. n. l. Své renesance se dočkal v 70. letech minulého století a od té doby se těší velké oblibě po celém světě. V naší směsi jeho typickou chuť doplňují šťavnatá rajčátka a mladá cibulka spolu se špetkou svěží bazalky. Vydejte se s TALIÁNEM na cestu po voňavé a slunné Itálii!

Dostupnost Skladem
Cena 69,40 Kč bez DPH
76,30 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Vhodné pro: celiaky alergiky na lepek alergiky na sóju osoby s NCGS ovovegetariány laktovegetariány laktoovovegetariány vegany stravující se dle zásad Kašrutu (PARVE)

Složení: 
kukuřičný škrob, bramborový škrob, amarantová mouka - mleté výlisky ze zrn amarantu (15 %), tapiokový modifikovaný škrob, cibule sušená, dextróza, kousky rajčat sušené, guarová guma (zahušťovadlo), jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), bazalka sušená, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti)

Balení: 500 g 

10_1

Naše portfolio chlebů čítá 15 položek a najdete v něm opravdové speciality jako je např. semínkový chléb DELIKATESproteinový BODYGUARD či kváskový GENTLEMAN. Většina našich směsí obsahuje vysoký podíl mouky z cenných bezlepkových plodin a některé jsou obohaceny o semínka různého druhu. Co mají všechny naše chlebové směsi společné je naprostá absence deproteinovaného pšeničného škrobu, sójové mouky a sójového lecitinu. Díky tomu jsou vhodné nejen pro celiaky, ale také pro alergiky a osoby s NCGS. Nepochybným důkazem toho, že jsme vykročili správnou cestou, je kromě velkého množství pozitivních ohlasů od našich zákazníků i ocenění v soutěži Potravinářské komory ČR o inovativní výrobek roku 2018, které získaly hned dvě naše chlebové směsi - BODYGUARD a GENTLEMAN.

Balení obsahuje

500 g směsi na bezlepkový chléb TALIÁN s amarantovou moukou.

K tomu přidáme 370 ml vlažné vody, 5 g sušeného nebo 21 g čerstvého droždí.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). (Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.)

Návod k přípravě v klasické troubě

V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí.
Přilijeme vlažnou vodu a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut).
Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.
Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:

  1. Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut.
  2. Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.
  3. Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.

 

Nedokážete celý bochník chleba zkonzumovat začerstva? Naše směsi byly vyvinuty tak, abyste si pečivo z nich mohli zamrazit. Pečivo si zachová své kvality i po rozmražení. Aby vše dobře dopadlo, přinášíme Vám několik rad, jak na to.

Hmotnost 0.5 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1491 kJ / 351 kcal
Tuky 1,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Bílkoviny 2,7 g
Sacharidy 82,0 g
- z toho cukry 3,1 g
Vláknina
Sůl 1,6 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.