České Ghíčko BIO Ghí 340 ml

Neohodnoceno
 
 

Bio ghíčko je vyrobené z másla, a to z mléka od krav chovaných v ekologickém zemědělství. Krávy se od dubna do října pasou na trávě a v této době splňují kriteria kvality grass-fed. Nedostávají preventivně antibiotika a hormony. Maso i mléko obsahují větší množství vitamínů, minerálů a např. kyselinu CLA, která pomáhá snižovat tuky v těle, hladinu cholesterolu a pomáhá budovat svalovou hmotu.

Dostupnost Skladem
Cena 193 Kč bez DPH
222 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení:  BIO bezvodý máslený tuk min. 99%

Balení: 340 ml

10_1

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše praktické babičky takto prodlužovaly trvanlivost másla. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve spíži velmi dlouho.

Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…

Během posledních 20 let přišly na scénu margaríny a máslo bylo z lednic vyhnáno. Civilizačních chorob však neubylo, tak se pomalu vracíme k tomu, co před lety fungovalo. Vědecké výzkumy nyní potvrzují, že máslo (a to přepuštěné obzvlášť) je velmi hodnotný a zdraví prospěšný tuk.



Hmotnost 0.61 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) BIO, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje
Produt obsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 3677kJ / 878,2kcal
Tuky 99,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 70,0 g
Bílkoviny 0,1 g
Sacharidy 0,4 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.