GREŠÍK Džem Malinový extra Méně sladký 210 g
Popis
Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte!

Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Výroba džemu:
Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat vzniklou pěnu, bublinky vzduchu v ní obsažené totiž mohou poškodit vzhled a trvanlivost zavařeniny.
Hmotnost | 0.23 kg |
Produt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 828 kJ/198 kcal |
Tuky | 0,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Bílkoviny | 0,8 g |
Sacharidy | 46,6 g |
- z toho cukry | 45,6 g |
Vláknina | |
Sůl | 0,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.