GREŠÍK Džem Zahradní ovoce extra Speciální 220 g

Neohodnoceno
 
 

Se sníženým obsahem cukru.

Obsah ovocné složky 75 %
Obsah ovoce 75 g ve 100 g hotového výrobku.

Obsah přírodních sladidel 40 g ve 100 g hotového výrobku.

Dostupnost Skladem
Cena 63,50 Kč bez DPH
73 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: směs ovoce (černý rybíz 50 %, červený rybíz 15 %, jahody 10 %, ostružiny 10 %, borůvky 10 %, maliny 5 %), třtinový cukr, želírovací prostředek citrusový pektin


Skladujte v suchu při teplotě 0 - 28 °C.

Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a do týdne spotřebujte! 

Balení: 220 g
 
10_1
 

Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 %. Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.

Výroba džemu:

Džem lze snadno připravit téměř z jakéhokoliv ovoce. Příprava je velmi jednoduchá. Ovoce omyjeme, případně odpeckujeme a nakrájíme na kousky. Poté smícháme s cukrem nebo s cukrem a komerčním želírovacím přípravkem, uvedeme směs k varu a vaříme, dokud nezhoustne (s komerčními želírovacími přípravky cca za 5 minut). Ještě před naplněním džemu do sklenic bychom měli provést tzv. želírovací zkoušku. To znamená, že horký džem kápneme na talířek a pokud vzorek džemu ztuhne (cca za 5 min), znamená to, že ztuhne i zbytek džemu nebo marmelády. Pokud si přejeme, aby hmota ztuhla více, zamícháme do horké směsi kyselinu citrónovou (1 - 2 zarovnané lžičky). Poté želírovací zkoušku opakujeme. Z uvařeného džemu je také před plněním do sklenic dobré sebrat vzniklou pěnu, bublinky vzduchu v ní obsažené totiž mohou poškodit vzhled a trvanlivost zavařeniny.

Hmotnost 0.47 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produt obsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 666 kJ/160 kcal
Tuky 0,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 0,9 g
Sacharidy 36,8 g
- z toho cukry 35,8
Vláknina
Sůl 0,1 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.