Les fruits de paradis Datlovy cukr BIO, Tunisko, 500g

Neohodnoceno
 
 

 

Datlový cukr je vyroben z datlí v BIO kvalitě. Napařené a usušené datle se namelou na jemný prášek, který je výbornou náhradou za rafinovaný bílý cukr.

Dostupnost Skladem
Cena 129,50 Kč bez DPH
148,90 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

 Složení: 100% datlový cukr BIO 

Země původu: Tunisko

Balení: 500 g

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)

10_1

 

Cukr nebo rostlinné sladidlo?

Rostlinná sladidla jsou všeobecně považována za zdravou náhražku cukru. Proč tomu tak je? Cukr představuje pro lidský organismus základní zdroj energie, ovlivňuje činnost mozku, působí proti únavě a v přiměřeném množství dokonce snižuje pocit úzkosti. A to je důvod, proč se bez něj tělo jen stěží obejde. Jednoduché cukry jsou ale navíc rychlým zdrojem energie, kterou když nevyužijeme, ukládá se do podoby tuku a člověk přibírá na váze. Obecně tedy platí, že by se lidé měli těmto jednoduchým cukrům vyhýbat, jelikož jsou to jen prázdné kalorie, které značně zvyšují hladinu cukru v krvi a zatěžují slinivku a játra. Rychlé spalování cukrů negativně ovlivňuje nervovou soustavu, stav kostí a kloubů, a zvyšuje kazivost zubů.

Využití

Hodí se jako přírodní sladidlo všude, kde potřebujeme potravinu dosladit: dezerty, jogurty, müsli, kaše, pečení, vaření, apod. Protože sladidlo obsahuje větší množství v tekutinách nerozpustné vlákniny, není příliš vhodný ke slazení nápojů.

Informace pro diabetiky:

Přestože se jedná o náhradu bílého cukru, i v tomto případě je třeba mít na zřeteli počítání sacharidů (viz vlastnosti produktu).

 

 

Hmotnost 0.5 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1493 kJ/ 353 kcal
Tuky 0,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Bílkoviny 2,7 g
Sacharidy 80,0 g
- z toho cukry 74,4 g
Vláknina 11,0 g
Sůl 0,015 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.