Mořské řasy 20g

Neohodnoceno
 
 

Laminaria japonica - mořská kapusta.

Řasy zalijeme vodou v poměru 1:8, po namočení řasy zvětší objem 8-11 krát. Po 10 minutách řasy z vody vyjmeme, pokrájíme dle potřeby a použijeme při přípravě libovolných jídel.

Nevhodné pro osoby s hyperfunkcí štítné žlázy z důvodu vysokého obsahu jódu.

 
Dostupnost Skladem
Cena 25,50 Kč bez DPH
29,30 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení:
mořské řasy (Laminaria japonica - mořská kapusta)

Skladování: V temnu a suchu.

Balení: 20 g

10_1

Mořské řasy je souhrnné označení pro zelené řasy, chaluhy a ruduchy, které žijí ve slané vodě - mořích a oceánech. V posledních letech jsou čím dál výrazněji využívány v přírodním a ekologickém zemědělství.

Využití:

Využívají se jako potraviny a to jak v přírodní podobě, tak jako surovina. Především hnědé řasy slouží k výrobě alginátu. Ten se využívá zejména v cukrářství, uplatnění má podobné jako želatina. Používá se i na jednoduchá jídla jako například suši.

Mořské řasy obsahují oproti sladkovodním odlišné látky, případně vyšší koncentrace látek, které mají široké uplatnění v rostlinné výrobě. Tyto látky lze využívat jako hnojiva, stimulátory, půdní kondicionéry a podpůrné prostředky. Využívány bývají mimo jiné Ascophyllum nodosum (obsahuje přes 80 minerálních látek), Sargassum (kyselina alginová, cytokininy) a Laminaria (polysacharid laminarin).

Historie:

Nejstarší zmínky o výrobě hnojiv z mořských řas pocházejí ze 16. století z Anglie. Následně (a v průběhu 17. století) se přidaly Francie, Japonsko a Kanada. Později (vzhledem k nákladům na dopravu) byl čerstvý materiál nahrazen řasami zpracovanými do práškové a kapalné podoby.

 

Hmotnost 0.02 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 22,6 kJ/ 5,4 kcal
Tuky 0,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 0,9 g
Sacharidy 0,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina 0,0 g
Sůl 0,02 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.