Vločky jáhlové EKO 250g

Neohodnoceno
 
 


Jáhlové vločky - vhodné například do jogurtu nebo na přípravu domácího müsli.

Dostupnost Skladem
Cena 29,70 Kč bez DPH
34,20 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: jáhlové vločky. Výrobek obsahuje lepek.

Balení: 250 g

10_1

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale naštěstí postupně změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.

První volba pro rychlé a jednoduché kaše! Stačí zalít horkou vodou a nechat nabobtnat. Zahustí polévky a zpestří domácí müsli.

Využití:

Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem

Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně

Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami

Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného

Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě

Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte dle chuti.

Hmotnost 0.3 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produt obsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1446 kJ /342 kcal
Tuky 2,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Bílkoviny 11,0 g
Sacharidy 65,0 g
- z toho cukry 2,0 g
Vláknina 10,0 g
Sůl 0,05 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.