HOKEJOVÉ kešu balíčky 1+1 ZDARMA najdete v akci. // PISTÁCIE za 287Kč/kg. // Nákup nad 999Kč = LYO ZDARMA.

V pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ - LEKCE 2

Vítejte u druhého dílu našeho seriálu "V pohybu s Nutsman a Silvií", kde se dnes zaměříme na jeden z nejdůležitějších aspektů našeho fyzického zdraví - zdravá záda. Záda jsou základním pilířem, který podpírá nejen naše tělo, ale i naše každodenní aktivity. Jejich zdraví a síla ovlivňují nejen fyzickou kondici, ale i naši psychickou pohodu.

NUTSMAN Blog V pohybu 1 BLOG 2

Začneme s jednoduchými, ale účinnými cviky, které můžete provádět pravidelně doma či v kanceláři, aby vaše záda zůstala silná a bez bolesti. Prvním cvikem je "Kočka - kráva", který skvěle uvolňuje napětí v horní i dolní části zad. Tento cvik zahrnuje pomalé ohýbání zad nahoru a dolů, při nádechu a výdechu, což pomáhá zlepšit flexibilitu páteře.


Dalším efektivním cvikem je "Most", který cílí na posílení dolních zádových a hýžďových svalů. Lehněte si na záda, nohy pokrčené v kolenou, a pomalu zvedejte boky směrem nahoru, zatímco záda udržujete rovná. Tento cvik nejen posiluje, ale také pomáhá rozproudit krev v oblasti bederní páteře.


Nezapomínejme na "Plank", jednu z nejuniverzálnějších cvičebních pozic, která efektivně posiluje celé jádro těla včetně zad. Držení těla ve správné pozici planku, kde jsou ruce přímo pod rameny a tělo tvoří rovnou linii od hlavy až k patám, zpevňuje horní i dolní část zad a zlepšuje celkovou stabilitu.

 
Kromě cvičení je důležité i správné stravování, které může podpořit zdraví vašich zad. Představíme vám proto jednoduchý recept na "Overnight Oats s lyofilizovanými jahodami od Nutsman". Tato výživná snídaně je bohatá na vlákninu, která podporuje trávení a přispívá k celkovému zdraví. Stačí večer smíchat ovesné vločky s mlékem nebo rostlinným nápojem, přidat lyofilizované jahody a nechat přes noc odstát v lednici. Ráno máte připravenou chutnou a zdravou snídani, která vám dodá energii pro celý den.


Pamatujte, že prevence je klíčem k zdravým zádům. Pravidelné cvičení, správná ergonomie při sezení a kvalitní strava jsou základem pro udržení vašich zad v dobré kondici. V "V pohybu s Nutsman a Silvií" vám přinášíme nejen tipy na cvičení, ale i na zdravé jídlo, které vám pomůže cítit se lépe a žít plnohodnotnější život.
Nezapomeňte sledovat naše další díly, kde se dozvíte více o tom, jak si udržet tělo i mysl v harmonii. S Nutsman a Silvií to půjde jedna radost!

Video najdete na našem FACEBOOKU nebo INSTAGRAMU

Tým NUTSMAN a Silvie