Coffeespot Etiopie Thor´s Helmet ACER Natural 250 g
Popis
Detailní popis produktu
Ochutnejte skvělý chuťový profil kávy z oblasti Sidamo. Očekávejte dominantní chuť červeného pomeranče, třešní a meruněk.
Tahle kombinace se báječně hodí na filtr. Nejvíce se tak podpoří její výrazná ovocná chuť.
Chuť | červený pomeranč, třešně, meruňky |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 1 - Světlé |
Kyselost | Vysoká |
Země původu | Etiopie káva |
Metoda zpracování | Natural |
Nadmořská výška | 2100- 2210 m |
O kávě
Příběh rodiny Dukamo odstartovali dva bratři Asefa a Mulugeta. Na úplném začátku pomáhali s pěstováním kávy sousedům a později se rozhodli pěstovat kávu sami, aby ukázali potenciál káv jejich země a regionu.
Dnes, po více než 15-ti letech, dokázali vybudovat společnost, která je stále v rodinném vlastnictví a je jednou z nejvýznamnějších v oblasti Sidamo. Dukamo Family estate aktuálně spravuje 3 farmy, 42 mokrých mlýnů, 6 suchých mlýnů a sdružuje více než 2 500 farmářů, kteří dodržují správné postupy pěstování kávy zajišťující udržitelnost.
Zpracování a pěstování
Farma, ze které tato úžasná káva pochází, se nachází v kávové oblasti Sidama, 10 km od města Daye v Etiopii, uprostřed přírodních lesů a původních stromů starých více než 200 let. Zrno prochází přirozeným zpracováním (natural), kde na slunci suší v celé své slupce, což mu umožňuje zachovat si všechny přírodní cukry a ovocné esence.
Pěstované ve výšce 2100 až 2210 metrů nad mořem, v přirozeném stínu stromů, zrno získává svůj nezaměnitelný charakter a kvalitu, která je potvrzena skóre 87 bodů.
THOR'S HELMET je hvězda, která dává jméno všem kávám vyráběným rodinou Dukamo. Každý farmář obdrží jméno hvězdy, po níž pojmenuje jednotlivou šarži a tvoří tak velký kávový vesmír.
Jak připravit kávu Etiopie Thor´s Helmet natural?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Hmotnost | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.