NUTSMAN Arašídy v jogurtové polevě

Neohodnoceno
 
Novinka
 

 

Arašídy, buráky nebo jestli chcete podzemnice olejné. A nyní i pro milovníky sladkého - v jogurtu!
 

 

Cena od 33 Kč bez DPH
od 38 Kč / ks
Kategorie Arašídy - podzemnice olejná
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 38 Kč / ks
33 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 56 Kč / ks
48,70 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 93 Kč / ks
80,90 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Složení: ARAŠÍDY LOUPANÉ, PRAŽENÉ 36 % ± 1 %,

POLEVA S JOGURTOVOU PŘÍCHUTÍ 31 % ± 5 % ˗ cukr, částečně ztužený rostlinný tuk [palmový, sójový (plně rafinovaný), řepkový], sušená syrovátka, sušený jogurt 2 % (mléko, jogurtová kultura), sušené odstředěné mléko, regulátor kyselosti: kyselina citronová, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma, CUKR, MALTODEXTRIN,

LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová

PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Regulátor kyselosti a kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3let. Doporučujeme přebrat.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Arašídy, mléko a výrobky z něj.

Země původu: Česká republika

 

10_1

Arašídy

Podzemnice olejná je rostlina z čeledi bobovitých. Plodem je lusk. Jedná se o luštěninu.

Pochází z jižní Ameriky, kde byla domestikována a vyšlechtěna už před asi šesti tisíci lety.

Obchod

Hlavními vývozci arašídů jsou USA, Argentina, Súdán, Senegal a Brazílie. Vývoz z těchto pěti zemí dohromady představuje 71 % celkového vývozu na světě, přičemž dlouhodobě ve vývozu vedou Spojené státy. Přestože Indie a Čína produkují značné množství arašídů, jejich podíl na mezinárodním obchodu je méně než 4 %. Arašidy se obvykle používají k uspokojení domácí potřeby.

Hlavními odběrateli arašídů jsou země Evropské unie, Kanada a Japonsko, které společně tvoří 78 % světového dovozu arašídů. V Evropské unii je jedinou zemí produkující arašídy Kypr.

Výživová hodnota a zdravotní účinky

Arašídy jsou velmi bohaté na živiny. Obsahují 25 % bílkovin, vysoké množství tuků, cukrů. Dále se v nich vyskytuje vitamín B1 (thiamin), B3 (niacin), B5, B6 a B9, antioxidanty a například i koenzym Q10.

Arašídy obsahují významné množství resveratrolu. Hrst arašídů obsahuje okolo 70 mikrogramů této léčivé látky.

Využití:

Často se pěstuje pro semena – arašídy, buráky, buráčky nebo také burské oříšky. Nejedná se však o ořech, ale luštěninu. Arašídy se řadí k suchým skořápkovým plodům (též skořápkové ovoce).

Arašídový olej se rovněž používá na smažení a k výrobě stolních pokrmových tuků, tzv. arašídového másla. Dále také v potravinářství, farmaceutickém průmyslu a k výrobě kosmetických výrobků.

Arašídové máslo

Je potravina pocházející z USA, běžně je také v prodeji v obchodech v České republice.

Jedná se o béžový krém husté konzistence, který je v ideálním případě složen pouze z arašídů, levnější varianty obsahují různé ztužené rostlinné tuky a oleje. Většina arašídových másel obsahuje sůl, některá bývají i doslazovaná. Slaná chuť však téměř vždy převládá.

V závislosti na tom, jak jemně jsou arašídy nasekané, rozlišujeme dva druhy arašídového másla – „jemné“ (smooth) nebo „s křupavými kousky“ (crunchies).

Produt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produt obsahuje tyto alergeny 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2150 kJ/ 514 kcal
Tuky 28,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 6,2 g
Bílkoviny 10,0 g
Sacharidy 54,0 g
- z toho cukry 47,0 g
Vláknina 3,2 g
Sůl 0,2 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.