Luštěniny (luskoviny)

Z výživového hlediska jsou luštěniny (luskoviny) oblíbené hlavně pro svůj vysoký obsah bílkovin. V některých druzích jich najdete dokonce více než v hovězím mase. Dále obsahují také vápník, hořčík, draslík, železo či zinek. Zařadit je do jídelníčku se tedy rozhodně vyplatí!

Bát se nemusíte ani případného nadýmání. Stačí luštěniny den před vařením namočit a vodu pak slít. Další trik je přidání bylinek a koření. Majoránka, saturejka, libeček nebo kmín určitě pomohou! Možností, jak si s nadýmáním poradit, je také klíčení, při kterém se navíc aktivují enzymy a vzroste podíl vitamínů a minerálů. Tip: Klíčit můžete také oříšky, obilniny nebo semínka!

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 4 - 61 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 4 - 61 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.