Sušený zázvor

Sušený zázvor můžete milovat, nebo nenávidět, jedno se mu však upřít nedá – v období chřipek a viróz je nepostradatelným pomocníkem. Pokud si chcete sušený zázvor vychutnat a nevadí vám jeho jemné pálení, zvolte ten jemně proslazený. Chcete-li ho využít do sušenek, cukroví nebo perníčků, sáhněte raději po kandovaném zázvoru, který obsahuje více cukru. Z obou variant si můžete také připravit chutný čaj, podobně jako třeba ze sušeného rakytníku.

Tip: Dodejte jídlu asijský šmrnc se sušeným zázvorem v prášku! Ochutíte s ním masa, omáčky, ale i salátové zálivky.

V zázvoru nenajdete ani tuk, ani bílkoviny, ale je plný vlákniny, vitamínů (A, B1, B2, C a E) a minerálů. Obsahuje také gingerol, látku, která mu dodává jeho typickou chuť.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné