Sušený zázvor

Sušený zázvor můžete milovat, nebo nenávidět, jedno se mu však upřít nedá – v období chřipek a viróz je nepostradatelným pomocníkem. Pokud si chcete sušený zázvor vychutnat a nevadí vám jeho jemné pálení, zvolte ten jemně proslazený. Chcete-li ho využít do sušenek, cukroví nebo perníčků, sáhněte raději po kandovaném zázvoru, který obsahuje více cukru. Z obou variant si můžete také připravit chutný čaj, podobně jako třeba ze sušeného rakytníku.

Tip: Dodejte jídlu asijský šmrnc se sušeným zázvorem v prášku! Ochutíte s ním masa, omáčky, ale i salátové zálivky.

V zázvoru nenajdete ani tuk, ani bílkoviny, ale je plný vlákniny, vitamínů (A, B1, B2, C a E) a minerálů. Obsahuje také gingerol, látku, která mu dodává jeho typickou chuť.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.