Farma Poříčí Kapří paštika

 
  • 1 z 2
 
Kapří paštika skvělá a bez kostí!
 
Obecně je konzumováno jen málo sladkovodních ryb a to jen kvůli obavy z kostí nebo složitosti přípravy.
Snažili jsme se tento zažitý názor pokořit. Po několika letech ladění receptury přicházíme s Kapří paštikou, která…
-    je bez lepku a chemických přísad
-    je plná vitamínů a antioxidantů
-    obsahuje prospěšné omega3 mastné kyseliny.
Dostupnost Objednáno u dodavatele
Cena 146 Kč bez DPH
164 Kč
Kategorie Zdravé potraviny
Položka byla vyprodána...
 
20190821_190432_0000
 
Složení: uzené maso kapra obecného (Cyprinus Carpio), smetana, rostlinný olej, sůl, koření
 
 
Balení produktu: 190 g

 
 
10_1

Kapři na výrobu našich paštik pochází výhradně z vysočinských rybníků. Díky nadmořské výšce je maso skutečně nejkvalitnější.

Tento druh masa je lehce stravitelný.

Kvalita a skvělá chuť - Great Taste 2020

Jsme velice rádi, že Kapří paštika i další rok uspěla v soutěži a tentokrát to byla soutěž chutí a gastro kvality - Great Taste. Ocenění jsme byli ve své kategorii - Rybí paštiky a terinky - spolu s dalšími 11 produkty z celého světa.

O Farmě Poříčí:

Jsme rodinná firma, milujeme jídlo a již 19 let se pohybujeme v této oblasti. Ještě o trochu déle se věnujeme chovu kaprů v našich rybnících, což je pro nás srdcová záležitost. Proto pro nás bylo obtížné přijmout fakt, že kapr není přirozenou součástí jídelníčku mnoha lidí. Postupnými kroky a možná i tak trochu náhodou jsme vyvinuli inovativní produkt. A tak přišla na svět naše kapří paštika. Věříme, že vám bude chutnat alespoň tak moc, jako nám!

Kapr a jeho historie

V Číně byl kapr používán jako potravina již v roce 1000 př. N. L. O něco později byla tato ryba přivezena na území Evropy, kde byl kapr považován za okrasnou rybu i za potravinový produkt. První rybníky pro pěstování a chov kaprů se v Čechách objevily ve 13. století a za Františka I., který vládl v letech 1494 až 1547, se začaly chovat ve Francii. V současné době se kapři pěstují téměř ve všech zemích: toto podnikání je velmi výnosné, protože kapři jsou plodní, nenároční a rostou velmi rychle.

Kapří maso je velmi bohaté na cenné minerály a vitamíny: obsahuje vitamíny PP a B12, síru, jód, kobalt, fosfor, zinek a chrom. Jeho použití v potravinách je mimořádně vhodné pro štítnou žlázu, zažívací a nervový systém, mozek, sliznice, kůži. Kapří maso pomáhá normalizovat hladinu cukru v krvi.

Stejně jako mnoho jiných potravin s vysokým obsahem B12 je kapr antioxidantem, podporuje metabolismus tuků a v případě chronické hypoxie nebo její exacerbace zvyšuje spotřebu kyslíku buňkami.

Hmotnost 0.3 kg
Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 997 kJ/238 kcal
Tuky 19,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 7,2 g
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 1,6 g
- z toho cukry 0,8 g
Sůl 1,7 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: