GARANCE DORUČENÍ DO VÁNOC. Objednávky přijaté do 10.12. VČETNĚ. Nakupujte třeba zde: ZDE.

Fazole Adzuki 500g

 
 


Balená červená adzuki fazole.

Díky vysokému obsahu vlákniny podporují fazole látkovou výměnu.

Dostupnost Skladem
Cena 40 Kč bez DPH
45 Kč    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: 
100 % fazole adzuki

Skladování: V chladu a suchu.

Balení: 500 g

10_1

Fazol je rod rostlin z čeledi bobovité. Jsou to byliny s trojčetnými listy a motýlovitými květy, pocházející z tropické Ameriky. Je známo asi 50 druhů. V České republice se nejčastěji pěstuje fazol obecný a fazol šarlatový.

Semena fazolu, zvaná fazole, náležejí mezi nejvýznamnější luštěniny. Nejčastěji se vaří nebo melou na mouku, jako zelenina se používají také nezralé fazolové lusky.

Fazol obecný (Phaseolus vulgaris) je velmi stará kulturní plodina. Nejstarší nálezy v Mexiku sahají až do doby 5000 let před naším letopočtem. V současnosti je to nejvíce pěstovaný druh fazolu, pěstován je zejména v Africe a tropické Americe. Dalším důležitým druhem je fazol šarlatový (P.coccineus). Oba druhy byly přivezeny do Evropy v 16. století.

 

Fazole a jejich využití v kuchyni

Pokud vybíráte fazole, dejte hlavně na jejich barvu. Čím jsou fazole tmavší, tím mají lepší chuť a jsou lépe stravitelné. Před jakoukoliv tepelnou úpravou je důležité namočit fazole do vody. Ty následně nabobtnají a změknou. Nikdy je ale nenamáčejte do horké vody.

Fazole mají své místo zejména v indické a mexické kuchyni.

Červené až hnědě zabarvené fazole adzuki 

Fazole jsou dobře stravitelné a využívají se v asijské a zejména japonské kuchyni. Jsou plodem vigny, tentokrát vigny adzuki (Vigna angularis).

Využití v kuchyni:

Jsou vhodné nejen na přípravu slaných, ale i sladkých pokrmů.

Hmotnost 0.56 kg
Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1378 kJ / 329 kcal
Tuky 1,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 20,0 g
Sacharidy 63,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina 13,0 g
Sůl 0,0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: