NUTSMAN Slunečnice tříbarevná
Popis
Složení: SLUNEČNICE LOUPANÁ 49 % ± 1 %,
HOŘKÁ ČOKOLÁDA 16,5±3 % ˗ cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, sůl, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma
BÍLÁ ČOKOLÁDA 16,5±3 % ˗ cukr, kakaové máslo, sušené mléko, sušená smetana, emulgátor: lecitiny; přírodní vanilkové aroma
MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 16,5 ±3 % ˗ cukr, kakaové máslo, sušené mléko, kakaová hmota, emulgátor: lecitiny; přírodní vanilkové aroma
LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.
PŘÍDATNÉ LÁTKY: emulgátor - E322 - slunečnicový lecitin emulgátor - E476 - polyglycerylpolyricinoleát lešticí látka - E904 - šelak regulátor kyselosti a kyselina - E330 - kyselina citronová konzervant - E200 - kyselina sorbová
Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Mléko a výrobky z něj.
Země původu: Česká republika
Upozornění: Není vhodný pro děti do 3let.

Pocházejí z rostliny slunečnice roční (Helianthus annuus L.). Slunečnice patří do stejné čeledi jako Echinacea, čekanka, ale také okrasné astry.
Slunečnicová semínka mají mnoho společného s ořechy. Složení slunečnicových semen je totiž velmi podobné ořechům podzemnice olejné - tedy „burákům“.
Složení
Jsou významná pro vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin a díky obsahu tuků také vysokou hladinou vitamínů v tucích rozpustných.
Obsah bílkovin v jádru se pohybuje od 25% do 41%. Je určován genetickým základem a prostředím, kde rostliny rostou. Bílkoviny obsahují vyšší množství esenciálních kyselin a tak se proteiny slunečnicových semínek vyznačují vysokou biologickou hodnotou.
Slunečnicová semínka obsahují také vitamíny A, D a K a také thiamin, niacin a riboflavin.
Obsahují vysoké množství vápníku, železa, zinku a hořčíku.
Semena slunečnice mají také vysoký obsah antioxidantů.
Využití
Nejčastěji se používají při výrobě chleba a na posyp rozličných druhů pečiva.
Slunečnicová semínka se konzumují syrová, opražená, se slupkou i bez ní, přidávají se například do kaše, müsli či vloček. Používají se i do různých zeleninových či ovocných salátů.
Vyrábí se z nich také slunečnicový olej. Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích.
| Produkt je zařazen do kategorie (?) | Bez lepku |
| Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
| Výživové údaje na 100 gramů: | |
| Energie | 2485 kJ/ 599 kcal |
| Tuky | 45 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 13 g |
| Bílkoviny | 13 g |
| Sacharidy | 32 g |
| - z toho cukry | 30 g |
| Vláknina | 5,2 g |
| Sůl | 0,06 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
