NUTSMAN Mandle ve slaném karamelu

6 hodnocení
 
 

.
Pražená jádra mandlí v bílé čokoládě se slaným karamelem.

Mandle jsou naprostá klasika a jejich obliba neklesá už po celá desetiletí.

 

Cena od 73 Kč bez DPH
od 84 Kč / ks
Kategorie Ořechy a oříšky
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 84 Kč / ks
73 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 144 Kč / ks
125,20 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 262 Kč / ks
227,80 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Mandle jsou potraviny s vysokým obsahem tuku, ale jsou to převážně mononenasycený tuk, který pomáhá chránit srdce udržováním hladin (dobrého) HDL cholesterolu oproti (špatnému) LDL cholesterolu. Jsou velkým zdrojem vlákniny a bílkovin a obsahují důležité živiny včetně vitaminů E, selenu, zinku, vápníku, hořčíku a vitamínů B.

Složení:
BÍLÁ ČOKOLÁDA s karamelem 71 % [cukr, kakaové máslo, sušené mléko, karamelový prášek s mléčným tukem 10,5% (sušené mléko, sušená syrovátka, cukr, mléčný tuk, přírodní vanilkové aroma), karamelizovaný cukr 1,5 %,

EMULGÁTOR: lecitiny; kakaová hmota, jedlá sůl], jádra mandlí pražená 27 %,

LEŠTICÍ SMĚS (lešticí látka: arabská guma; cukr, med), jedlá sůl.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor – E 322 – lecitiny Lešticí směs – E 414 – arabská guma

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3let.Doporučujeme přebrat.

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Skořápkové plody, mléko a výrobky z něj.

Země původu: Česká republika

Výrobce: NUTSMAN s.r.o.

 

10_1

Mandle

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití

Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Účinky mandlí na zdraví

- podporují trávení

- Zlepšují pravidelné vyprazdňování

- Eliminují rapidně změny glykemického indexu

- Prevence před Diabetes

- Normalizují hladinu cukru v krvi

- Odstraňují z těla “špatný” tuk – čistí cévy od cholesterolu

- Prevence kardiovaskulárních onemocnění

- Zklidňují nervový systém – uvolňují od působení stresu

- Podporují funkci mozku a soustředěnost


 

 

Produt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produt obsahuje tyto alergeny 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2337 kJ/ 561 kcal
Tuky 38,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 16,0 g
Bílkoviny 12,0 g
Sacharidy 41,0 g
- z toho cukry 39,0 g
Vláknina 3,7 g
Sůl 0,72 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.