NUTSMAN Goji Kustovnice čínská BIO

Neohodnoceno
 
 

Plody kustovnice jsou v čínské medicíně známy jako plody dlouhověkosti.

Plody se užívají buď přímo nebo ve formě čaje - 1 lžička na šálek odvaru, 2 - 3 x denně.

Nyní i v BIO kvalitě!

Cena od 89,60 Kč bez DPH
od 103 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 103 Kč / ks
89,60 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Objednáno 183 Kč / ks
159,10 Kč bez DPH
Množství: 500 g Skladem 324 Kč / ks
281,70 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 605 Kč / ks
526,10 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Složení: Kustovnice čínská plod (Goji) BIO, antioxidant oxid siřičitý
 
Země původu: Čína

Příprava:
konzumace buď přímo nebo ve formě čaje - 1 lžička na šálek odvaru.

 
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
 
 
10_1
 

Godži (goji) jsou plody kustovnice čínské. Kustovnice jsou opadavé keře, řazené do čeledi lilkovité a pocházejí z Asie. Pěstují se zejména ve střední a severní Číně. Plody a mladé listy jsou v asijských zemích součástí jídelníčku, plody a kůra kořenů jsou využívány v místní medicíně. Na přelomu tisíciletí se godži objevilo i na trhu v Evropě a Severní Americe a od té doby jeho obliba stoupá. V České republice jsou sušené plody běžnou součástí sortimentu obchodů se zdravou výživou a potravními doplňky.

Godži je v asijské medicíně využíváno již tisíce let. První písemná zmínka o něm je v nejstarší dochované čínské knize o léčivých rostlinách z druhého století před naším letopočtem. Kustovnice je zde uváděna jako jedna ze 120 základních léčivých rostlin.

Složení plodů godži

Mezi hlavní účinné látky v plodech kustovnice náležejí polysacharidy a karotenoidy.

V plodech kustovnice cizí jsou obsaženy zejména vitamíny B2 (riboflavin), B1 (thiamin) a vitamín C. Obsah vitamínu C se v suchých plodech pohybuje okolo 42 až 49 mg na 100 gramů a je srovnatelný s množstvím obsaženým v citrusových plodech.

Jsou bohaté také na minerální látky. Představují v rámci ovoce jeden z nejbohatších zdrojů železa, zinku, manganu, mědi a chromu. V plodech godži bylo dále zjištěno celkem 21 stopových prvků, zejména selen a kobalt.

Godži a zdravotní účinky

- je silný antioxidant

- harmonizují činnost ledvin a jater

- posiluje zrak

- působí antibakteriálně

- snižuje hladinu cukru v krvi – vhodný pro diabetiky

- zpomalují stárnutí

- snižuje riziko rakoviny prostaty a prsu

- odbourává stres

- pomáhá proti bolestem hlavy

- zbavuje nespavosti

- udržují svěží a pružnou pleť

- působí jako afrodiziakum

- brání chuti na sladké a pomáhá při hubnutí

Využití

Godži se jí samotné, nebo se přidává do cereálních směsí, kaší, ovocných koktejlů, salátů, sladkých koláčů, polévkových vývarů, do rýže, k masu, do marmelád nebo se z ní připravuje čaj.

Doporučená denní dávka je 6‒15 g suchých plodů, cca 1 polévková lžíce.

Produt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1461 kJ/349 kcal
Tuky 0,39 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 14,3 g
Sacharidy 77,1 g
- z toho cukry 45,6 g
Vláknina 13,0 g
Sůl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.