NUTSMAN Goji Kustovnice čínská

Neohodnoceno
 
 

Plody kustovnice jsou v čínské medicíně známy jako plody dlouhověkosti.

Plody se užívají buď přímo nebo ve formě čaje - 1 lžička na šálek odvaru, 2 - 3 x denně.

 

Cena od 177,40 Kč bez DPH
od 204 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 500 g Skladem 204 Kč / ks
177,40 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 375 Kč / ks
326,10 Kč bez DPH
   
Množství: 3000 g (3 x balení po 1000 g) Skladem 1 118 Kč / ks
972,20 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000

Složení: Kustovnice čínská plod (Goji), antioxidant oxid siřičitý
 
Země původu: Čína

Příprava:
konzumace buď přímo nebo ve formě čaje - 1 lžička na šálek odvaru.

 
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
 
 
10_1
 

Godži (goji) jsou plody kustovnice čínské. Kustovnice jsou opadavé keře, řazené do čeledi lilkovité a pocházejí z Asie. Pěstují se zejména ve střední a severní Číně. Plody a mladé listy jsou v asijských zemích součástí jídelníčku, plody a kůra kořenů jsou využívány v místní medicíně. Na přelomu tisíciletí se godži objevilo i na trhu v Evropě a Severní Americe a od té doby jeho obliba stoupá. V České republice jsou sušené plody běžnou součástí sortimentu obchodů se zdravou výživou a potravními doplňky.

Godži je v asijské medicíně využíváno již tisíce let. První písemná zmínka o něm je v nejstarší dochované čínské knize o léčivých rostlinách z druhého století před naším letopočtem. Kustovnice je zde uváděna jako jedna ze 120 základních léčivých rostlin.

Složení plodů godži

Mezi hlavní účinné látky v plodech kustovnice náležejí polysacharidy a karotenoidy.

V plodech kustovnice cizí jsou obsaženy zejména vitamíny B2 (riboflavin), B1 (thiamin) a vitamín C. Obsah vitamínu C se v suchých plodech pohybuje okolo 42 až 49 mg na 100 gramů a je srovnatelný s množstvím obsaženým v citrusových plodech.

Jsou bohaté také na minerální látky. Představují v rámci ovoce jeden z nejbohatších zdrojů železa, zinku, manganu, mědi a chromu. V plodech godži bylo dále zjištěno celkem 21 stopových prvků, zejména selen a kobalt.

Godži a zdravotní účinky

- je silný antioxidant

- harmonizují činnost ledvin a jater

- posiluje zrak

- působí antibakteriálně

- snižuje hladinu cukru v krvi – vhodný pro diabetiky

- zpomalují stárnutí

- snižuje riziko rakoviny prostaty a prsu

- odbourává stres

- pomáhá proti bolestem hlavy

- zbavuje nespavosti

- udržují svěží a pružnou pleť

- působí jako afrodiziakum

- brání chuti na sladké a pomáhá při hubnutí

Využití

Godži se jí samotné, nebo se přidává do cereálních směsí, kaší, ovocných koktejlů, salátů, sladkých koláčů, polévkových vývarů, do rýže, k masu, do marmelád nebo se z ní připravuje čaj.

Doporučená denní dávka je 6‒15 g suchých plodů, cca 1 polévková lžíce.

Produt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Produt obsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1500 kJ/ 359 kcal
Tuky 1,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Bílkoviny 14,3 g
Sacharidy 70,0 g
- z toho cukry 44,2 g
Vláknina 2,0 g
Sůl 0,03

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.