NUTSMAN Moruše sušená Bílá

4 hodnocení
 
 

 

Moruše s vysokým obsahem vitamínu C, železa, vápníku a bílkovin, jsou skvělým zdrojem vlákniny.

Cena od 103,50 Kč bez DPH
od 119 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 500 g Skladem 119 Kč / ks
103,50 Kč bez DPH
   
Množství: 1000 g Skladem 189 Kč / ks
164,30 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000         

Složení: Moruše bílá 100%

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 20°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.

Země původu: Turecko

 

10_1

Morušovník je rod rostlin patřící do čeledi morušovníkovité, dožívající se i několika stovek let. Plodem morušovníku je ovoce nazývané moruše a tvarem jsou velmi podobné ostružině.

Morušovníky jsou ovocné stromy, které jsou pěstovány zejména v teplých a úrodných oblastech (doporučované jsou především vinorodé oblasti), ale existuje řada příkladů, že přežijí i tuhé zimy v oblastech chladnějších (např. v České republice).

Složení

Moruše jsou také zdrojem vitamínů a minerálů:

- Vitamín C a vitamín K

- Železo, vápník, fosfor, hořčík, draslík

- stravitelná vláknina, bílkoviny

- obsahují až 50% obsah přírodních cukrů (glukóza a fruktóza)

- zdroj resveratrolu - přírodní antioxidant, je nápomocen při léčbě rakoviny

Vliv na zdraví

Šťávy z plodů moruše působí antibakteriálně a močopudně. Pomáhají našemu tělu zbavovat se hlenů, zmírňují kašel, bolesti v krku a snižují horečky. Čínská medicína používá moruše také při léčbě vysokého tlaku a zánětů žaludku. Také jsou velmi prospěšné při cukrovce - obsahují moranolin, který zpomaluje vstřebávání sacharidů.

V neposlední řadě můžete moruše využít i při zácpě, protože plody mají mírně projímavý účinek. Pokud budete moruši jíst pravidelně, udržíte si zdravou hladinu červených krvinek. Pomáhá při chudokrevnosti a prevenci cévních onemocnění.

Využití

Konzumují se především černé plody morušovníku černého, bílé plody z morušovníku bílého jsou sice jedlé, avšak nemají natolik atraktivní chuť. Z plodů se vyrábí sirup nebo čaj, který se používá i v léčitelství.

V minulosti byly moruše využívané v kuchyni pro přímou konzumaci, kompotování nebo výrobu moštu, vína a džemu. Po usušení sloužily jako přírodní sladidlo.

Čerstvé plody jsou už tak sladké, ale po usušení jsou ještě sladší. Právě v sušené podobě je u nás můžete koupit nejčastěji.

Morušovník je od dávné minulosti také používán k výrobě pravého hedvábí. Listy morušovníku jsou jedinou potravou housenky motýla bource morušového a mají tedy nezastupitelný význam při výrobě přírodního hedvábí.

 

 

 

Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 298 kcal / 1260 kJ
Tuky 2,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Bílkoviny 8,8 g
Sacharidy 55,3 g
- z toho cukry 49,2 g
Vláknina 0 g
Sůl 0,02 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.