NUTSMAN Rozinky Jumbo v mléčné čokoládě

Neohodnoceno
 
 



Fantastické Jumbo rozinky v excelentní kvalitě a navíc - v mléčné čokoládové polevě!

 

Cena od 40 Kč bez DPH
od 46 Kč / ks
Kategorie Sušené ovoce
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 46 Kč / ks
40 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 72 Kč / ks
62,60 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 124 Kč / ks
107,80 Kč bez DPH
   
 

20190821_190432_0000 

Složení: MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 54 % ± 5 % ˗ cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), sušená syrovátka, mléčný tuk, laktóza, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma,

SUŠENÉ ROZINKY 45 % ± 1 % ˗ rozinky, slunečnicový olej (A) / nebo bavlníkový olej (B). Použitý druh oleje viz označení A/B u data minimální trvanlivosti.,

LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová V mléčné čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 25 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová

Skladování: V suchu a temnu při teplotách do 18°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Mléko a výrobky z něj.

Země původu: Česká republika

10_1

Rozinky, často též hrozinky, jsou sušené plody (tzv. bobule) vinné révy.

Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů. Pokud se rozinky skladují delší dobu, cukr uvnitř krystalizuje, krystalky se však dají rozpustit krátkým ponořením rozinek do nějaké tekutiny (alkohol, ovocná šťáva, mléko či horká voda).

Výroba

Pro sušení se hroznové víno sklízí během měsíce srpna, rozloží se na slámu či zavěsí a nechá se po dobu tří týdnů sušit. Na 1 kilogram sušených rozinek se spotřebuje přibližně 4 kg čerstvých hroznů. Už jsou dokonce vyšlechtěné odrůdy, jež mají tenkou slupku a neobsahují jadérka, která zvláště dětem příliš nechutnají. Díky slunečním paprskům hrozny získají nahnědlou barvu, protože cukry přirozeně reagují s aminokyselinami.

Složení

V sušených plodech vinné révy se ukrývá celá řada nutričně významných látek. Z vitamínů to jsou vitamíny řady B, vitamín A, vitamín E a malé množství vitamínu C. Z minerálních látek dominuje u žen často nedostatkové železo.

Rozinky jsou stejně jako plody vinné révy významným zdrojem tzv. antioxidantů – látek, jež nás chrání před nebezpečnými volnými radikály z ovzduší i potravin (ve velkém objemu v organismu vznikají i při stresu a náročných sportovních výkonech).

Mezi nejvýznamnější rozinkové antioxidanty patří katechin, quercetin a také populární resveratrol.

Vliv na zdraví

Už naši předkové říkávali, že s jednou snědenou rozinkou jako by do těla přišla jedna kapka krve. Je vidět, že přikládali rozinkám velkou důležitost i ze zdravotního hlediska.

Rozinky mají vysoký obsah boru, který má výborný vliv na stavbu kostí a slouží jako prevence osteoporózy. Současně jsou rozinky prospěšným antioxidantem a díky vláknině také zdravé pro střeva. Obsahují i vitamíny a nerostné látky – draslík, vápník, fosfor, zinek, železo a hořčík. V lidovém léčitelství se používají proti zácpě, na léčbu nechutenství a anémie.

Využití

Mohou se jíst syrové, především však se používají při pečení či vaření. Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích i müsli tyčinkách.

 

 

 

 

Produt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produt obsahuje tyto alergeny 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1897 kJ/ 452 kcal
Tuky 18,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 10,0 g
Bílkoviny 4,2 g
Sacharidy 67,0 g
- z toho cukry 57,0 g
Vláknina 2,6 g
Sůl 0,09 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.