Agar VELKÝ 100g

4 hodnocení
 
 

Želírovací přípravek vyrobený z mořských řas neutrální chuti a barvy. Použití na želírování ovocných šťáv atd. Balení obsahuje 100g přírodního želatinového přípravku, který se získává z červených mořských řas (průhledný, bez zápachu, bez chuti). Používá se namísto želatiny a jeho výhodou je, že si zanechává tuhost i při vyšších teplotách oproti želatině.

Dostupnost Skladem
Cena 116,70 Kč bez DPH
134,20 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení:
agar

Balení: 100 g 

 10_1

Agar (jinak též agar-agar nebo kanten) je přírodní polysacharid (lineární polymer galaktózy) s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Používá se jako živné médium pro kultivaci mikroorganismů a rostlin. Taje při 96 °C a tuhne při 40 °C. Agar se používá také jako léčivý obvaz u domorodných kmenů.

V potravinářství se agar používá k ochucování, jako stabilizátor i zahušťovací prostředek a v mnoha výrobcích asijských kuchyní od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Je známý i jako japonská želatina, kanten nebo E406. Agar je součástí cukrárenských želé. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež dobře drží tvar při krájení. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

V botanice se využívá při laboratorním množení orchidejí. Rovněž se využívá při výrobě papíru.

Hmotnost 0.13 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1008 kJ/ 240 kcal
Tuky 1,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 1,0 g
Sacharidy 15,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina 80,0 g
Sůl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.