GUR.MEN ocet vinný 6% 0,5 l PREMIUM

Neohodnoceno
 
 


Základní naturální surovinou je víno. Po dokonalém ošetření vstupuje do kvasného procesu při kterém se sleduje především aromatická vinná složka a obsah přírodní kyseliny octové. Výsledkem je kvalitní, přírodní kvasný ocet vinný, který je tradičním pomocníkem při zavařování. Kromě těchto vlastností má neomezené možnosti využití při přípravě pokrmů, salátů a v kulinářské oblasti je nenahraditelným.

Dostupnost Skladem
Cena 47,80 Kč bez DPH
55 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: Pitná voda, kvasný vinný ocet, barvivo: E163, konzervační látka: Disiřičitan sodný.

Chraňte před přímým slunečním zářením. Před použitím zředit. Případný zákal není na závadu

Vyrobeno na Slovensku.

Balení: 500 ml 

10_1

Jak vzniká?

Ocet se vyrábí fermentací (kvašením) tekutin, které obsahují etylalkohol. Během fermentace pak bakterie rodu Acetobacter zoxidují etylalkohol na kyselinu octovou.

Podívejme se, s jakými druhy octů se můžeme setkat nejčastěji:

Ocet a zdraví

O octu se tvrdí, že v malém množství čistí tělo a podporuje trávení. Pokud ho prý přidáme k těžko stravitelnému jídlu, jako jsou např. luštěniny, zmírníme tak nadýmání. Výborný je i na čištění zubů a sliznice v ústech. Na kloktání se doporučuje 1 lžíce octa do sklenice vody. Octové zábaly by prý měly zmírnit otoky. Jablečný ocet zase dokáže upravit narušenou mikroflóru střev a dokonce nám může pomoci snížit krevní tlak či vysoký cholesterol. Taktéž je doporučován na různé potíže s kůží, od ekzémů až po stařecké skvrny.

Využití

Ocet se používá jako ochucovadlo a konzervační prostředek nejrůznějších potravin. V našich domácnostech ho můžeme využít i jako přírodní dezinfekční prostředek, který je levný a mnohdy i účinnější než drahé čistící přípravky. Skvěle nám pomůže vyčistit ledničku či mikrovlnku a dokáže odstranit i nepříjemný zápach. Okna a zrcadla díky němu budou doslova průzračná. Dřevěná prkénka budou jako nová, pokud je na tři hodiny namočíme do octové vody. Ocet nám však může pomoci i mimo kuchyň, a to např. při ošetření bodnutí hmyzem nebo při popálení sluncem, kdy zředěným octem potíráme kůži.

Jak ocet skladovat?

Jelikož je ocet konzervační látka, měl by nám vydržet doma v podstatě neomezeně dlouho. I tak se ale doporučuje skladovat ho v dobře uzavřených nádobách na chladném a tmavém místě. Zpomalíme tím tvorbu tzv. octové matky, což je shluk bakterií octového kvašení, který vzniká při přeměně etylalkoholu na ocet. Octová matka nám nijak neuškodí. Zbavit se jí můžeme přefiltrováním octu přes papírový kávový filtr, který rosolovitou hmotu zachytí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.