Himalájská sůl růžová hrubá 500g

1 hodnocení
 
 

Himalájská sůl růžová hrubě mletá.

Dostupnost Skladem
Cena 19,30 Kč / ks bez DPH
22,20 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

Specifikace produktu


Složení:
 jedlá sůl růžová kamenná -100% přírodní. Chlorid sodný 96,3%; Vápník 0,08%; Magnesium 0,07%; Draslík 0,11%

Balení: 500 g 

Výrobce: Zdraví z Přírody

10_1

Himálajská sůl, nebo též růžová sůl, je kamenná sůl (halit) těžená v pákistánském Pandžábu. Díky obsahu malého množství sloučenin železa má charakteristickou růžovou barvu. 

Koncentrace soli poblíž Khewry v Pandžábu byla údajně odhalena již kolem roku 326 př. naším letopočtem, kdy se jednotky vedené Alexandrem Velikým, zastavily, aby tam odpočívaly. Vojáci si všimli, že jejich koně olizují slané skály. Od té doby byla pravděpodobně těžena, ale první záznamy o těžbě pocházejí až od kmene Janjua kolem roku 1200.

Nahradí-li člověk běžnou průmyslově zpracovanou kuchyňskou sůl touto solí, zaměřte se na tyto dva aspekty:

Jód: Významným až hlavním zdrojem jódu pro vnitrozemskou populaci je kuchyňská sůl uměle obohacená o jód. Konzumenti přírodních solí tak musí věnovat pozornost tomu, aby získali dostatek jódu z jiných zdrojů.

Plasty: Růžová sůl se prodává téměř výhradně v hrubé formě, aby vynikla její barva. Proto je zpravidla používána s pomocí plastových mlýnků. Vzhledem k tomu, že sůl je relativně tvrdá, dochází k erozi plastového mlecího mechanizmu a plast se dostává do jídla. Z plastu konzumovaného ve formě jemného prášku se mohou snadno uvolňovat potenciálně nebezpečná aditiva.Takže pozoz na plastové mlýnky !

Hmotnost 0.5 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie
Tuky
- z toho nasycené mastné kyseliny
Bílkoviny
Sacharidy
- z toho cukry
Vláknina
Sůl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.