Rýže černá 250g

Neohodnoceno
 
 

 

Rýže černá - střednězrnná pololoupaná.

Dostupnost Skladem
Cena 31,40 Kč bez DPH
36,10 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení:
 100% rýže střednězrnná pololoupaná (Oryza sativa)

Balení: 250 g

 

10_1

Rýže

Původ má v tropických oblastech Afriky, Asie a Austrálie. Celkově rýže pokrývá asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace.

Obilky rýže poskytují jednu z nejdůležitějších potravin na světě. A to především druh rýže setá, v menší míře pak druh rýže africká. Rýže neobsahuje lepek a je vhodná pro diabetiky. Obilky se používají buď neloupané, nebo loupané, případně se z nich mletím připravuje rýžová mouka. Rýžové otruby jsou používány ke snížení rizika rakoviny tlustého střeva.

Druhy rýže:

- přírodní / natural – obilky světle hnědé barvy

- bílá – s obilkami, jež mohou být dlouhozrnné nebo krátkozrnné

- arborio – kulatozrnná rýže, vhodná do italského rizota

- basmati – používá se v indické kuchyni

- jasmínová – voňavá, používá se v čínské kuchyni

- lepkavá černá, lepkavá bílá – používá se do nákypů, součást kuchyně dálného východu

Využití:

Hlavní využití rýže je coby potraviny – jako součást pokrmů (se zeleninou, masem, omáčkami), jako příloha, v některých receptech (rýžový nákyp, rýžový puding, rýžové nudle, suši) hraje hlavní roli.

Rýži lze nechávat kvasit a vyrábět z ní alkoholické nápoje (rýžové pivo a víno a z nich odvozené destiláty).

Hmotnost 0.25 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1466 kJ / 346 kcal
Tuky 3,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,8 g
Bílkoviny 9,8 g
Sacharidy 67,9 g
- z toho cukry 1,3 g
Vláknina 4,2 g
Sůl 0,002 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.