KEŠU CELÉ ZA 259 Kč: sváteční akce. DO NEDĚLE. Najdete je ZDE. // // NÁKUP NAD 999 Kč = LYO OVOCE ZDARMA. Vyberte v košíku jako dárek. DO VYPRODÁNÍ ZÁSOBY.

ZP Karob BIO 250 g

 
Novinka
 

Karob BIO je přírodní sladidlo a zdravá alternativa kakaa, získávaná z lusků rohovníku obecného v organické kvalitě. Má jemně sladkou chuť, neobsahuje kofein ani theobromin, což jej činí vhodným pro děti i osoby citlivé na stimulanty. Je bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály, jako je vápník a železo. Ideální pro pečení, přípravu nápojů, kaší či dezertů.

  • přírodní sladidlo
  • jemně sladká chuť
  • vhodná alternativa kakaa
Dostupnost Skladem
Cena 49 Kč bez DPH
55 Kč    
Kategorie Zdravé potraviny
 

Složení

Karobový prášek.

Výživové údaje na 100 g 

Energetická hodnota 1255 kJ / 300 kcal
Tuky 0,65 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,09 g
Sacharidy 49,1 g
z toho cukry 40,5 g
Bílkoviny 4,6 g
Vláknina 39,8 g
 Sůl 0,088 g
Sodík 35 g

Skladování

Skladujte v suchu a chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Minimální trvanlivost: uvedena na obalu

Hmotnost: 250 g

Výrobce: Zdraví z přírody

 

Karob jako zdravější alternativa kakaa nebo čokolády

Karobový prášek je získáván z plodů stále zelené dřeviny Ceratonia Siliqua rostoucí ve Středomoří a je znám také jako svatojánský chléb (podle pověsti se traduje, že tuto potravinu s oblibou jedl svatý Jan), nebo rohovník.

Karob se získává z lusků a vyznačuje se především bohatstvím bílkovin, minerálů a vitamínů. Oproti kakau však neobsahuje kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani theobromin, a je tedy v porovnání s ním tou zdravější variantou. V karobu jsou bohatě zastoupeny především hořčík, vápník, železo, fosfor a nikl. Co se vitamínů týče pak jsou to vitamíny A, B a D. Kromě toho je přírodním zdrojem aminokyselin (alaninu, prolinu, valinu) a vlákniny.

Rozdíly mezi kakaem a karobem jsou patrné i z hlediska obsahu tuků a cukrů. Kakao je mnohem tučnější než karob – zatímco první ze jmenovaných obsahuje až 23 % tuku a pouze 5 % cukru, v případě karobu je to 7 % tuku a až 48 % cukru, proto není nutné ho uměle přislazovat. Kalorická hodnota karobu je přitom asi o třetinu menší, než u kakaa. 

Hmotnost 0.3 kg
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1255 kJ / 300 kcal
Tuky 0,65 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,09 g
Sacharidy 49,1 g
- z toho cukry 40,5 g
Bílkoviny 4,6 g
Vláknina 39,8
Sůl 0,088 g
Sodík 35 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: