ZP Karob BIO 250 g
Popis
Složení
Karobový prášek.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 1255 kJ / 300 kcal |
Tuky | 0,65 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,09 g |
Sacharidy | 49,1 g |
z toho cukry | 40,5 g |
Bílkoviny | 4,6 g |
Vláknina | 39,8 g |
Sůl | 0,088 g |
Sodík | 35 g |
Skladování
Skladujte v suchu a chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Minimální trvanlivost: uvedena na obalu
Hmotnost: 250 g
Výrobce: Zdraví z přírody
Karob jako zdravější alternativa kakaa nebo čokolády
Karobový prášek je získáván z plodů stále zelené dřeviny Ceratonia Siliqua rostoucí ve Středomoří a je znám také jako svatojánský chléb (podle pověsti se traduje, že tuto potravinu s oblibou jedl svatý Jan), nebo rohovník.
Karob se získává z lusků a vyznačuje se především bohatstvím bílkovin, minerálů a vitamínů. Oproti kakau však neobsahuje kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani theobromin, a je tedy v porovnání s ním tou zdravější variantou. V karobu jsou bohatě zastoupeny především hořčík, vápník, železo, fosfor a nikl. Co se vitamínů týče pak jsou to vitamíny A, B a D. Kromě toho je přírodním zdrojem aminokyselin (alaninu, prolinu, valinu) a vlákniny.
Rozdíly mezi kakaem a karobem jsou patrné i z hlediska obsahu tuků a cukrů. Kakao je mnohem tučnější než karob – zatímco první ze jmenovaných obsahuje až 23 % tuku a pouze 5 % cukru, v případě karobu je to 7 % tuku a až 48 % cukru, proto není nutné ho uměle přislazovat. Kalorická hodnota karobu je přitom asi o třetinu menší, než u kakaa.
Hmotnost | 0.3 kg |
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 1255 kJ / 300 kcal |
Tuky | 0,65 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,09 g |
Sacharidy | 49,1 g |
- z toho cukry | 40,5 g |
Bílkoviny | 4,6 g |
Vláknina | 39,8 |
Sůl | 0,088 g |
Sodík | 35 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.