KONEC 30.6.- KEŠU NATURAL ZA 179 KČ. Poslední šance. Nakupujte ZDE. // NYNÍ DÁREK KE KAŽDÉ OBJEDNÁVCE NAD 800 KČ. Vyberte v košíku podle výše nákupu.

Fazole Adzuki 500g ZP DMT 06/25

 
Akce EXPIRACE
 

EXPIRACE 06/25

Balená červená adzuki fazole.

Díky vysokému obsahu vlákniny podporují fazole látkovou výměnu.

Dostupnost Skladem
Běžná cena 55 Kč
Ušetříte 44 Kč (–80 %)
Cena 10 Kč bez DPH
11 Kč    
Kategorie Slevy
 

20190821_190432_0000

Složení: 
100 % fazole adzuki

Skladování: V chladu a suchu.

Balení: 500 g

10_1

Fazol je rod rostlin z čeledi bobovité. Jsou to byliny s trojčetnými listy a motýlovitými květy, pocházející z tropické Ameriky. Je známo asi 50 druhů. V České republice se nejčastěji pěstuje fazol obecný a fazol šarlatový.

Semena fazolu, zvaná fazole, náležejí mezi nejvýznamnější luštěniny. Nejčastěji se vaří nebo melou na mouku, jako zelenina se používají také nezralé fazolové lusky.

Fazol obecný (Phaseolus vulgaris) je velmi stará kulturní plodina. Nejstarší nálezy v Mexiku sahají až do doby 5000 let před naším letopočtem. V současnosti je to nejvíce pěstovaný druh fazolu, pěstován je zejména v Africe a tropické Americe. Dalším důležitým druhem je fazol šarlatový (P.coccineus). Oba druhy byly přivezeny do Evropy v 16. století.

 

Fazole a jejich využití v kuchyni

Pokud vybíráte fazole, dejte hlavně na jejich barvu. Čím jsou fazole tmavší, tím mají lepší chuť a jsou lépe stravitelné. Před jakoukoliv tepelnou úpravou je důležité namočit fazole do vody. Ty následně nabobtnají a změknou. Nikdy je ale nenamáčejte do horké vody.

Fazole mají své místo zejména v indické a mexické kuchyni.

Červené až hnědě zabarvené fazole adzuki 

Fazole jsou dobře stravitelné a využívají se v asijské a zejména japonské kuchyni. Jsou plodem vigny, tentokrát vigny adzuki (Vigna angularis).

Využití v kuchyni:

Jsou vhodné nejen na přípravu slaných, ale i sladkých pokrmů.

Hmotnost 0.56 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: